27 Ekim 2011 Perşembe

Yorum İstanbul; her açıdan farklı bir yorum (ÖZEL)

Yorum İnşaat ve TurkMall ortaklığıyla Bayrampaşa'da inşa edilen Yorum İstanbul projesini A'dan Z'ye inceliyoruz.
Proje adı?
Yorum İstanbul
İnşaat firmasının adı?
Yorum İnşaat A.Ş- Turkmall Ortak Girişimi
Toplam proje alanı?
21.000 m2
Projenin başlangıç ve bitiş tarihi?
Proje başlangıç tarihi: Ekim 2010
İnşaatı bitirme tarihi: 30 Ekim 2011
Projenin belirtilen tarihte bitirilememesi durumunda vaat ettikleriniz?
Sözleşmede “YORUM konutun tesliminde gecikmesi halinde, gecikme 120 iş gününden fazla sürerse, 120 işgününün bitiminden itibaren konut peşin satış bedelinin %1'i oranında aylık gecikme cezasını fiili teslim tarihinde Alıcıya öder.” Olarak belirtilir. Ancak proje  11 ay öncesinde teslim ediliyor. Eylül 2012’de teslim edilmesi vaad ediliyorken 11 ay öncesinden yani 1 Kasım itibarı ile teslimler başlıyor.
İnşaat firmasının (varsa) daha önceki referansları?
Yorum Istanbul projesinden önce Yorum&Turkmall ortaklığı ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük Alışveriş Merkez’lerini inşa edip, zamanında ve sorunsuz bir şekilde teslim ettik. Bu projeyle birlikte hedefimiz konuta yönelmek oldu ve İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakaları olmak üzere farklı lokasyonlarında yaşamaya değer alanlar oluşturacağız. Önümüzdeki 5 yılda 10.000 konut üretmeyi hedefliyoruz. Yorum İnşaat ve Turkmall işbirliğiyle İstanbul’da gerek kent merkezinde gerekse gelişmekte olan bölgelerde çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz.
Projedeki sosyal tesisler?
- Açık ve kapalı yüzme havuzları,
- Havuzlara ve sosyal alanlara hizmet verecek Kafe / bistro,
- Açık ve kapalı spor alanları,
- Sauna,
- Fitness salonu,
- Oyun salonları ve çocuk bahçesi,
- Basketbol ve tenis sahaları,
- Mini futbol sahası,
- Bisiklet ve koşu parkuru,
- Gölet ve botanik bahçesi (bu bölümün içinde de bir yürüyüş ve dinleme alanı var. Koşu parkurundan ayrı.)
Diğer projelerden farklılıklarınız?
Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul ile komşu olması. Yine Avrupa’nın en büyük akvaryumu, sinema salonları, oyun denizi, buz müzesi, çocuk eğlence alanlarına yürüme mesafesinde olması. Ayrıca iki dakikalık mesafede metro istasyonunun bulunması. Çok merkezi bir konumda olması. Tem ve E5 otoyollarının tam ortasında ve ikisine de çok yakın olması. Etrafında kaçak yapılaşma olmadığı gibi sonradan olma ihtimalinin de olmaması.
Çalışanlarınızın tüketicilere yaklaşımı nasıldır?
Amacımız, müşterilerimizin memnuniyet, güven ve bağlılığını kazanmak, farklı ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak, satış kapamak değil müşterinin ihtiyacına yönelik ürün önermektir. Ayrıca amacımız, sadece mevcut proje için müşteri kazanmak değil satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ve şirket kalitemizle müşterilerimize tüm projelerimizden ev satın alma kararı verdirmek  ve sadık müşteri konumuna getirmektir.
Firmanızın kalite politikası?
Firmamız, ISO 9001 Kalite Yönetim Sertifikası ve ayrıca OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi Sistem Sertifikası’na sahiptir. Gerçekleştirdiği tüm projelerini bu sertifikalar çerçevesinde hayata geçirmektedir.
Firmanızın çevre politikası?
Firmamız, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistem Sertifikası’na sahiptir ve tüm projelerini bu sertifika sorumluluğunda gerçekleştirmektedir.
Proje inşaatı ve tesliminden sonra tüketicileri nasıl bir hizmet bekliyor?
Profesyonel olarak kurulmuş 3 ekip günde 10 müşteri olmak üzere teslim yapılmaya 1 Kasım 2011 itibarı ile başlanacaktır. Ev sahiplerimize satış sonrasında da satış sonrası hizmet birimimiz ve site yönetimi hizmet vermeye devam edecektir.Ev sahiplerimiz 1yıl ücretsiz back up hizmetlerinden de yararlanacaktır.
Projenin lokasyonunu ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?
Yorum İstanbul Evleri, tam şehrin merkezinde yer alıyor. İki dakikalık yürüme  mesafesinde bulunan metro istasyonu ile TEM ve E5 bağlantı yollarının sağladığı kolay ulaşım avantajlarının yanı sıra, İstanbul’un en can alıcı noktaları olan, Atatürk Havalimanına 9 km., Yenikapı İskelesine 7 km., FSM Köprüsü, Maslak, İkitelli Olimpiyat Stadına 11 km., Taksim’e 8 km. ve Eminönü’ne 7 km. mesafede bulunuyor.
Projenin inşaat teknikleri hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Deprem yönetmeliğine uygun olarak radye temel ve konvensiyonel sistem ile inşa edilmiştir.Bina cephesinde ısı izolasyonu katlar arasında ise ses izolasyonu yapılmıştır.
Site yönetiminiz hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Profesyonel bir yönetim tarafından site yönetimi yapılacaktır.
Aidatlarınız ne kadar olacak?
Aidatlarımız m2 başına belirlenecektir. Aidat ödeyen herkes fitness,açık kapalı yüzme havuzu,tenis kortu ,basketbol sahası, mini futbol sahası ve minigolf alanından ücretsiz yararlanacaktır. Üstelik güncel satış kampanyası dahilinde satın alan müşterilerimiz 3 yıl aidat ödemeyeceklerdir.
Telefon: 444 84 94
E-Mail: bilgi@yorumistanbul.com
Web: www.yorumistanbul.com
Haber: Zafer SAZİL / Emlakşikayeti

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder