7 Ekim 2011 Cuma

Bu projeden konut alanlar bin pişman?

AVM başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçiren grup, Akkoza'da peşin sattıkları konutları teslim edemiyor...
Emlak piyasasının iki dev ismi Garanti Koza ve Akkök Şirketler Grubu’na bağlı Akiş Gayrimenkul Yatırımı AŞ., Bahçeşehir - Esenyurt bölgesindeki Akkoza projesinde yüzlerce müşterisini mağdur etti. Yaklaşık 5 yıl önce İstanbul’un en büyük projesi olarak lanse edilen 5 bin 500 konutluk Akkoza’da tam bir skandal yaşanıyor.

Şirketlerin isimlerine güvenerek verilen sözlerin tutulacağını zanneden vatandaşlar yaklaşık 2 senedir evlerinin teslim edilmesini bekliyor.

"İSİMLERE GÜVENDİK!"

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, Garanti Koza’nın büyük ortak olduğu Akkoza’da Esenyurt Akbatı Alışveriş Merkezi’ni yapan Akiş’in yüzde 25 ortaklığı bulunuyor.

Alınan bilgiye göre, tüm gecikmeye rağmen Garanti Koza ve Akiş, müşterilerine tatmin edici bir açıklama yapmadığı gibi, konut alanlarla yapılan sözleşmelerde yazılı olan aylık 500 dolar gecikme tazminatını da ödemiyor. Ev sahipleri, “Biz bu iki firmanın ismine güvendik, yüzbinlerce lira peşin vererek ev aldık. Ama pişmanız. Ne evmizi teslim ediyorlar, ne tazminat ödüyorlar, ne de açıklama yapıyorlar. Biz sıkıntıları yaşarken, bizle alay eder gibi görkemli törenlerle Akbatı Alışveriş Merkezi’ni açıyorlar. Hakkımızı yasal yollardan aracağız” diyorlar.

TAŞINANLAR DA MAĞDUR

Yine alınan bilgiye göre, Akkoza’nın birinci etabından konut alıp taşınmak zorunda kalanlar ise farklı bir mağduriyetle daha karşılaşıyor. Ev sahipleri abonelik işlemleri yapılamadığı için şantiye elektriği ve suyunu kullanmak zorunda kalırken, doğalgazları da henüz bağlanmayan ev sahipleri, “Kış geldi gelecek. Bu gidişle kışı bu donarak geçireceğiz” diyerek şikayetlerini dile getiriyorlar.
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder