5 Ekim 2011 Çarşamba

Century 21 Türkiye, franchise verecek!

Century 21 Türkiye, franchise sayısını yılsonuna kadar 170'in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Dünyada, sektörünün en çok tanınan lider markalarından birisi olan, ülkemizde ise yurt geneline yayılmış 122 ofisi ve 1.500'ün üzerinde çalışanı ile müşterilerine gayrimenkul danışmanlığı hizmeti sunan Century 21 Türkiye, franchise sayısını yılsonuna kadar 170'in üzerine çıkarmayı hedefliyor. Ağırlıklı olarak megakent İstanbul'da Kartal, Pendik, Çekmeköy, Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir gibi gayrimenkul hareketliliğinin yoğun olduğu alanlarda yeni ofisler açmayı planlayan firma, İstanbul dışında ise Ankara, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Antalya, Bursa gibi büyükşehirlerde franchise verecek. Franchise yatırım maliyeti bölgesine göre 10 bin ila 60 bin $ arasında değişen Century 21 Türkiye, ofislerine portföy geliştirmeden eğitime, insan kaynağından tanıtıma kadar pek çok konuda önemli destekler sağlıyor.

Gayrimenkul danışmanlığı konusunda 40 yılı aşkın geçmişi ile uluslararası ölçekte köklü bir marka olan Century 21, ülkemizde de Uzel Emlak bünyesinde 2001 yılından bu tarafa faaliyet gösteriyor. 2011 yılı sonuna kadar, franchise sayısını 170'e çıkarmayı hedefleyen Century 21 Türkiye, bu doğrultuda kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimcileri, global bir marka çatısı altında yatırıma çağırıyor. Bir Century 21 ofisi açmak için gerekli yatırım maliyeti bölgeye göre 10 bin ila 60 bin $ arasında değişiyor. Firma, yeni açılacak franchise ofisinin; kolay ulaşılabilen, minimum 70 m2, düzayak giriş veya birinci-ikinci kat seviyesinde ofis alanları olmasını tercih ediyor. Ofislerin, Century 21 kurumsal kimlik standartlarına uygun olarak giydirilmesi yanında girişte karşılama bankosu, bekleme bölümü, gayrimenkul danışmanlarına ayrılmış çalışma bölümleri ve toplantı salonları gibi alanların bulunması da gerekiyor.

Franchise hedefleri ve uyguladıkları model hakkında bilgi veren Century 21 Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Altaş, başvuracak franchisee adaylarının daha önce bu sektörde çalışmayan, ancak gayrimenkul danışmanlığına ilgi duyan veya sektör tecrübesi bulunan vizyon sahibi kişiler olmasını tercih ettiklerini söyledi. Önümüzdeki 3 yıl içinde franchise sayısını 250'ye çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Altaş, bu doğrultuda genişleme odaklı bir büyüme stratejisi izlediklerini belirtti.

Altaş; "Sahibinden yapılan kiralama ve satış işlemleri her geçen yıl sürekli azalan bir grafik çiziyor. Bu yüzden markalı emlakçıların işlem payı artıyor!"

Gayrimenkul yatırımlarının, günümüzde en karlı yatırım aracı olduğunu bununla birlikte her kiracının da ev sahibi olma hayali kurduğunu vurgulayan Altaş; "Dolayısıyla gayrimenkul piyasası, kriz dönemlerinde dahi oldukça hareketli bir pazar. Bu yüzden girişimci adaylarının bu sektöre yönelmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Zaten gözde olan gayrimenkul piyasasında üstelik de Century 21 gibi global bir marka çatısı altında iş kurmak, oldukça güvenli bir yatırım olacaktır" dedi. Sisteme yeni katılacak ofislere, gayrimenkul danışmanlığı eğitimlerinden teknoloji desteğine kadar geniş bir yelpazede katkı sağladıklarını da söyleyen Altaş, franchise sistemlerinde kar marjlarının %3,5 olduğunu, ofislerin aylık ciroları üzerinden %6 royalty bedeli ve %2 reklam katkı payı aldıklarını belirtti.
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder