1 Ekim 2011 Cumartesi

34 yaşında ING Bank'ın başında!

Oyakbank'ın satışını yöneten Pınar Abay, ING Bank Türkiye'nin başına geçti.

6 bin personelli bankanın genel müdürlüğünü 34 yaşında üstlenen Abay, "3-5 yıl içinde bir banka alabiliriz" dedi

Türk bankacılık sektörünün en genç oyuncularından ING Bank, 6 bin kişilik kadroya sahip Türkiye'yi 34 yaşındaki Pınar Abay'a teslim etti. Bankacılık piyasasının en genç genel müdürü unvanını da eline alan Abay, Akbank, Citi ve Şekerbank'ın dışında sektörde yönetim koltuğunu bir bayana teslim eden 4'üncü banka oldu. Yönetim danışmanlığı şirketlerinden McKinsey'in Türkiye Yönetici Ortağı görevinden ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğü'ne atanan Abay düzenlenen basın toplantısıyla gelecek planlarını anlattı. ING Bank'ın yeni planları hakkında bilgi veren Genel Müdür Pınar Abay, "3 hayalim var" diyerek başladığı planlarında kısa vadede güçlü bir rakip, uzun vadede ise rakipsiz olmak istiyoruz" şeklinde özetledi.

AVRUPA'YA ÖRNEK OLACAĞIZ
Abay, hedefleri hakkında şunları söyledi: "Birinci hayalim; Türkiye'de çalışmak için en çok tercih edilen kurum olmak. Türkiye'deki yeteneklerin en çok çalışmak için tercih ettiği kurum ING Bank olacak. Bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapacağız. İkincisi; rakipsiz bir banka olmak. Üçüncü olarak; yaptığımız işlerde, Türkiye'nin geleceği için önemli olan alanlarda hep finansman desteği sağlayan banka olacağız. Avrupa'da bile örnek gösterilen bir yapı kurabileceğimizi düşünüyorum."

OYAK SATIŞINI YÖNETTİ
Türkiye'de büyümeyle ilgili öngörülerini açıklayan Abay, "ING Bank Türkiye'de büyümeyecek olsaydı beni burada göremezdiniz" dedi. ING Bank'ın Türkiye'deki büyümesinin büyük kısmının organik büyümeden geleceğinin altını çizen Abay, "3 ila 5 yıl içinde ortaya çıkacak fırsatları, ING Bank mutlaka değerlendirecektir" diye konuştu. Abay, ING Bank'ın Türkiye'ye adım attığı Oyakbank'ın satış sürecinde konsolidasyonu sağlayan ekibin lideriydi.
ING Bank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı John McCarthy ise konuşmasında, genel müdür olarak atanan Pınar Abay'ın Türkiye'de şu anda pozitif olan her şeyi temsil ettiğini ve 6 bin kişilik bir ekibi yöneteceğini vurguladı. "Hep istiyoruz ki en iyi yetenekler bize gelsin" diye konuşan McCarthy, "Üniversitelere gideceğiz. Türkiye'den yurtdışına gidip okuyan varsa, onları buraya, memleketlerine getirmek istiyoruz. Türkiye'yi güçlü kılan da asıl ülkesine dönen kişilerdir" dedi. Öte yandan eski CEO Wilfred Nagel ise ING Group'un Risk Yönetimi Başkanlığı görevine getirildi.
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder