12 Ekim 2011 Çarşamba

Kaf-Kaf'a yeni stad yapılacak mı?

İzmir Çiğli'de yapılacak olan stadyum için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Ok yaydan çıktı bir kere bu stad yapılacak" dedi.
Karşıyaka Spor Kulübü'nün Çiğli'de yapmayı planladığı stadyuma Bakan Bayraktar'dan destek geldi. Bayraktar, "Yerel yönetimlerin 90 gün içinde ruhsat vermediği yatırımları yapma yetkimiz var. Yaydan çıkan ok geri gelmez" dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü'nün Çiğli'de yapmayı planladığı 25 bin artı 5 bin kişilik stadyum projesine Ankara'dan destek geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "imar mevzuatına aykırı" diyerek karşı çıktığı projeyi, bakanlığa gelmesi durumunda inceleyeceklerini ve sorunu çözeceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İzmir'de bir araya geleceklerini açıklayan Bayraktar, "Karşıyaka'nın stadyum projesinin şu aşamada bakanlığımızla doğrudan bir ilgisi yok. Ancak yerel yönetimlerin 90 gün içinde ruhsat vermediği yatırımlar konusunda, başvuru yapılması halinde inceleme ve sonuca bağlama yetkimiz var.
Bu sıkıntıyı bakan arkadaşlarımızla beraber yapacağımız zirvede aşacağımıza inanıyorum. Trabzonspor'un stat projesi de benzer bir engel ile karşılaştı. Yaydan çıkan ok geri gelmez diyerek projeye devam kararı aldık. Karşıyaka için de aynı ifade geçerli" diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na belediyeler tarafından sonuçlandırılmayan ruhsat başvurularında resen devreye girip ruhsat ve yapı kullanma izni tanıyan kanun hükmünde kararname 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu kararnameye göre yatırım talepleri belediyeler tarafından kabul edilmeyen yatırımcılar, 17 Kasım 2011 tarihinden itibaren valilikler aracılığıyla bakanlığa başvuruda bulanabilecek. Karşıyaka Spor Kulübü'nün, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun sıcak bakmadığı stadyum projesi için ancak bu tarihten sonra bakanlığa müracaat etme hakkı bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, stadyum projesiyle ilgili başvurunun kendilerine ulaşması durumunda en kısa sürede yatırımcıya olumlu ya da olumsuz bir cevabın verileceğini ifade etti.
Öte yandan Bayraktar'ın önümüzdeki günlerde Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek AK Parti zirvesinde konuyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la değerlendireceği öğrenildi.

AYDIN ŞENGÜL DEVREDE
Bu arada stadın yapılabilmesi için AK Parti İzmir milletvekilleri de devreye girdi. AK Parti İzmir Milletvekili, şehir plancısı Aydın Şengül, "Oraya 'stat yapılmaz' diye bir şey yok. Konuyu inceliyorum. Kızılcıhamam kampında projeyi bakanlarımıza aktaracağım. Karşıyakalılar hiç merak etmesin. O veya bu şekilde bu proje hayata geçecek. Bunu kamuoyunun vicdanını rahatsız etmeyecek bir şekilde gerçekleştireceğiz" dedi. Karşıyaka Spor Kulübü'nün hazırladığı projede teknik sorunlar olduğunu belirten Şengül, "Sorun var deyip bir kenara atmak olmaz. 'Biz bunu nasıl çözeriz' diyerek konuya yaklaşmamız gerekiyor. Hem Karşıyaka Spor Kulübü'nün hem de vatandaşların faydalanabileceği dev bir spor kompleksi yaratmalıyız. Rant yaratmadan, yasal zeminde oluşturulacak gerekli girişimleri yapacağız" dedi.

'BAKIŞIMIZ FARKLI'
Şengül sözlerine şöyle devam etti: "Açıklanan proje de olabilir. Farklı bir yerde bu proje hayat geçirilebilir. Projenin finans ayaklarının sağlanması şart. 10 milyon TL vererek proje olmaz. Proje, TOKİ dahil edilerek geliştirilmeli. Gösterilen yere stat yapılabilir, teknik altyapısı hazırlanabilir. Konuyu enine boyuna inceliyorum. Ciddi bir çalışmamız var. Kızılcıhamam Kampı'nda yaptığımız çalışmayı bakanlarımızla paylaşacağım. Bu işi sadece plan tadilatı yaparak düzeltemeyiz. Finans ayaklarının iyi bir şekilde oluşturulması gerekiyor."
Şengül, CHP'li belediyelerin konuya farklı açıdan baktıklarını belirterek, şunları söyledi: "CHP'nin, 'istemezük' anlayışını burada yine görüyoruz. Konuya hemen olumsuz açıdan bakıyorlar. 'Bu sorunu nasıl çözülür' diye yaklaşmıyorlar. Karşıyakalılar hiç merak etmesin o ya da bu şekilde stat projesi hayata geçecek. Ben de bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. CHP ile aramızdaki düşünce farkı ortada. Onlar her şeye olduğu bu konuyu da olumsuz yönünden bakıyor, biz ise olumlu tarafından bakıyoruz."

MİLLETVEKİLLERİ DESTEKLİYOR
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, "AK Parti olarak Karşıyaka'ya stat yapılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Konuyu tam olarak bilmiyorum ama teknik sorunlar aşıldıktan sonra projeyi ilgili bakanlıklarımızla paylaşılmasını sağlarız" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de, Karşıyaka'nın İzmir'in güzide kulüplerinden biri olduğunu ifade ederek, "Karşıyaka'nın stat sorununa bir çözüm bulmamız lazım. Bunu da kavgayla gürültüyle değil ortak akılla yapmamız gerekiyor. Göztepe, Bucaspor, Altay, Karşıyaka bizim kulüplerimiz. Elimizden ne geliyorsa yaparız. Gençlik ve Spor Bakanımızla bu konuyu görüşürüz" diye konuştu.
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, konuyu ilgili bakanlarla görüşebileceklerini belirterek şunları kaydetti: "Açıklanan projenin imar durumu ile ilgili içeriği tam bilmiyorum. Ancak bizim seçimlerden önce İzmir'e iki dev stat projemiz vardı. Bu projenin takipçisiyiz. O projeler de önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Karşıyaka'nın bir stada kavuşmasını biz de istiyoruz. İzmir milletvekili olarak gerekirse ilgili bakanlarımızla bu konuyu görüşürüz."
FUTBOLCULAR HEYECANLI
Öte yandan Karşıyaka Spor Kulübü'ne sezon başında İtalya'nın Milan takımından gelen aynı zamanda Gana Milli Takımı'nın da formasını giyen Dominic Adiyiah ve Kaf-Kaf taraftarının sevgilisi olan Taha Yalçıner yeni stad ile ilgili olumlu görüşlerde bulundular.
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder