3 Ekim 2011 Pazartesi

Nurol Tower, 2014'te tamamlanacak!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Çağlayan'da Yıldız teknik üniversitesi'nin arazisinde gerçekleştireceği proje 2014 yılının başında tamamlanacak.
Çağlayan'daki Yıldız Teknik Üniversitesi arazisini alan Nurol GYO, 150 milyon dolar yatırımla 42 katlı kule yapıyor. Şirket iç mimari yarışmasıyla 'ev-ofis-ev' adı verilen konsept geliştirecek
Çağlayan'daki eski Yıldız Teknik Üniversitesi'nin 7 dönümlük arazini ocak ayında TOKİ'den 111.8 milyon TL'yi nakit vererek alan Nurol GYO, şehrin ortasında gündüz ofis olarak kullanılıp istendiğinde eve de dönüştürülebilecek "ev-ofis-ev" denilen yeni bir konsept geliştiriyor. Şehrin merkezinde son kalan arazilerden birinde, adı Nurol Tower olacak yapı 160 metre yüksekliğinde ve 42 katlı olacak. Çağlayan'daki Adliye Sarayı'nın faaliyete geçmesinden sonra bölgede özellikle küçük ofis talebinin çok arttığına değinen Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, ofislerin 50 metrekareden başlayarak talebe göre 1000 metrekareye kadar çıkacağını söyledi. Adliye binasına yakın olması nedeniyle özellikle yerli ve yabancı avukatlık şirketlerinden küçük ofise ciddi talepler aldıklarını söyleyen Aykaç, projenin hem ev hem de ofis olarak kullanılabilmesi için bir iç mimari yarışması düzenleyeceklerini kaydetti.

2014'TE TESLİM
2014 yılı başında tamamlanacak projenin yatırım tutarının ise 150 milyon dolar olması hedefleniyor. Bir ay sonra Mecidiyeköy Nurol Tower'ın satış pazarlama işlemlerine başlayacaklarını belirten Aykaç, hem avukat hem de doktor gibi meslek gruplarından küçük ofislere ciddi talep geldiğini belirterek "Daha satışa çıkmadık. Ancak gelen taleplerden anlıyoruz ki satışlar hemen tamamlanabilir. Hedefimiz hızlı satış. Bu talebi konut talebiyle de entegre ederek yeni bir konsept yaratacağız" dedi. Adliye Sarayı'nın bölgede günlük olarak yaratacağı sirkülasyonun 100 bin kişi civarında olmasını beklediklerini söyleyen Aykaç, "Bu iki stat dolusu insanın her gün orada dolaşacağı anlamına geliyor. Projemiz bunun beraberinde getireceği ihtiyaçları karşılayacak" diye konuştu. Projenin işletmesini ise Nurol'un işletme alanındaki ortağı Alman RGM'nin yapacağı öğrenildi.

4 BİN M2 YEŞİLLENECEK
Nurol Tower'ın İstanbul'da dikey bir kulede en fazla yeşillendirilen proje konusunda da iddialı olduğunu söyleyen Aykaç, "Zemindeki yeşillendirmeler hariç kule içinde 4 bin metrekareye yakın alanı yeşillendireceğiz" diye konuştu. Aykaç, LEED sertifikası için de başvurduklarını belirtti. Çağlayan projesi dışında Topkapı'daki eski Ambarlar projesinin üstüne bir konut projesi de geliştireceklerini ekleyen Aykaç, 200'den fazla ortağın taşınma sürecinin uzun süreceğini söyledi. Aykaç, MESA ve TAO'nun da projeye ortak olduğu projeye orta vadede başlamayı düşündüklerini vurguladı. Anadolu Yakası'nda da proje geliştirme hedefinde olduklarını söyleyen Aykaç, "Şu anda 20'yi aşkın proje üzerinde çalışıyoruz. 2011 bitmeden bunların en az bir-ikisinde imza atacak duruma geliriz" dedi.

ORTA VADEDE 650 MİLYON DOLAR YATIRIM HEDEFİ
Savunma sanayisinden inşaata kadar birok alanda yatırımları bulunan Nurol Holding'in, Nurol GYO'yu holdingin büyüklüğüne yakışır bir şekilde büyütme planı içinde olduğunu söyleyen Aykaç, "Nurol GYO'yu büyütme hedefindeyiz. Bizi bundan sonra tüm büyük inşaat ihalelerinde göreceksiniz" diye konuştu. Nurol GYO'nun 10 yıl önce halka açıldığını ancak bu dönemde itibarne çok büyük projeler yapmadığını belirten Aykaç, şimdi atağa kalktıklarını ifade ederek şirketin orta vadede 650 milyon dolar yatırım hedefinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder