1 Ekim 2011 Cumartesi

Feryapı & Boyner ortaklığında yeni adım!

Feryapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Boyner Holding bünyesindeki 'Beymen' markasını yeni projelerinde kullanabileceklerinin sinyalini verdi.

Feryapı - Boyner ortaklığı 'Beymen' markalı konuta yeşil ışık yakıyor. FerYapı-Boyner ortaklığı birlikte gayrimenkul işine devam etme konusunda kararlı. 'Merkezi konumda, markalı, butik' projeler düşünülüyor. Kumova, "Konutta 'Beymen' markasını aramızda konuşuyoruz"diyor.

Armani, Versace, Missoni gibi moda devleri, artık sadece ayakkabıları, kıyafetleri ile anılmıyor. Dünyada son trend moda markalarının adını Boyner - Feryapı ortaklığı birlikte hayata geçirdikleri İstWest Projesi'nden sonra, gayrimenkul işine birlikte devam etmekte kararlı. Ancak her iki taraf da "IstWest'le çıtayı çok yükselttik, artık çok daha fazla seçici olmalıyız" görüşünde.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ve Ramadan Kumova, artık şehir merkezinde, daha butik ve markalı projeler yapmayı planladıklarını belirtiyorlar. Armani, Versace gibi bir dünya markası ile anlaşmayı düşünür müsünüz diye sorduğumuzda Kumova, "Moda markası kullanacaksak, 'Beymen'i tercih ederim. Aramızda bunu konuşuyoruz" dedi.

YÜZDE 70'E YAKINI SATILDI

Boyner Holding'in Bahçelievler Basın Ekspres Yolu üzerindeki Altınyıldız arazisinde hayata geçirilen İstVVest projesi, 14blok, 470 adet rezidans, 512 adet konut ve İstWest Meydan'da 73 adet ticari alanı bünyesinde barındırıyor.

Ramadan Kumova, nisan ayında satışa çıkan projenin yüzde 70'e yakınının satıldığını, 5 aylık süreçte, tüm daire tiplerinin yüzde 30'un üzerinde prim yaptığını söyledi.

"TÜRKİYE DÜNYANIN EN HEYECAN VERİCİ YERİ"

Türkiye'nin şu anda dünyanın en heyecan verici yeri olduğunu ifade eden Cem Boyner, "Perakende işinde geçtiğimiz 3 yılda cirolarımız içinde, yabancıya yaptığımız satışın oranı yüzde 1.5'u geçmezdi. Şimdi 6-10 arasında oynuyor. Müthiş bir yabancı ilgisi var. Gayrimenkul sektörü de bundan faydalanmalı" diye konuştu.

Ramadan Kumova'da yabancı yatırımcının Türkiye ilgisine dikkat çekerek, "4 milyar dolar parası olan bir fon geldi. Türkiye pazarına girmek istiyorlar. Onlara, 'paranız bizim için önemli değil' dedik. Çünkü Türkiye'de parayla ilgili bir sıkıntı yok. iyi proje varsa, para bulmak kolay" diye devam etti.

"AÇGÖZLÜLÜK YAPMADIK DİYE ÇOK MEMNUNUM"

Gayrimenkul işine girerken, çok heyecanlı olduğunu ancak şimdi bu heyecanının şekil değiştirdiğini ifade eden Cem Boyner, "Proje üzerine çalıştığımız dönemde, metrekareleri hesaplıyorduk. Şimdi, açgözlülük yapmadığımız için çok memnunum. Kendimi, inşaat sektöründe görmüyorum. Çünkü İstWest ile biz bambaşka bir yaşam alanı yarattık"dedi.

Kaynak: Akşam / Şenay Köşdere
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder