27 Eylül 2011 Salı

Ağaoğlu 5 yıl 0 faiz dedi, 10 günde 250 daire sattı!

Ağaoğlu İnşaat yeni başlattığı 5 yıl sıfır faizli kredi kampanyası ile 10 günde 250 dairenin satışını gerçekleştirdi.

Gayrimenkul sektöründeki projeleri ve düzenlediği kampanyalarla dikkatleri çeken Ağaoğlu İnşaat, ‘5 yıl sıfır faiz kampanyası’ ile de büyük bir başarı yakaladı. Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 10 gündür devam eden kampanyada 250’ye yakın konut sattıklarını belirterek, toplamda 138 milyon lira ciro elde ettiklerini söyledi.

Toplamda 30 günlük süreyi kapsayan kampanya kapsamında hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Ağaoğlu, “Kampanyamız çok fazla ilgi görüyor. İşlem gören 250’ye yakın konutun çok büyük bir bölümünün sözleşmeleri yapıldı. 10 günlük veriler de kampanyanın etkisini ortaya koyuyor. 30 gün sonunda ise 400 daire satışına ve 250 milyon lira ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Bu gidişle hedeflerimizin üzerine çıkabiliriz” dedi.
Kampanyanın tüm projelerinde geçerli olduğunu ifade eden Ağaoğlu, My World Europe Ayazağa’da 124 daire, 8 dükkân ve 15 villa, My Towerland Ataşehir’de 52 daire, My HomeMaslak’ta 48 daire ve az sayıda dairenin kaldığı My Town Ispartakule’de ise 4 dairelik işlem gerçekleştiğini söyledi.

Kampanyalar geleneksel oldu

Ali Ağaoğlu, bu kampanyanın mevsimsel olarak sektörün hareketlendiği dönemde yapıldığını hatırlatarak, “Biz piyasanın açıldığı her sonbahar başında böyle bir kampanya düzenliyoruz. Bu kampanyalar bizim için geleneksel oldu” diye konuştu. Kampanyada alıcıların tercihlerini dikkate aldıklarını ve ayrıntıları buna göre netleştirdiklerini belirten Ağaoğlu, banka kredilerinin yanında kendilerine borçlanmak isteyenlerin beklentilerine karşılık verdiklerini dile getirdi.

Kendi finansman sistemlerini uygularken müşteriye zaman kaybettirmediklerini ve kısa sürede işlemleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ali Ağaoğlu, “Kampanyadan faydalanmak isteyenin kısa sürede sözleşmesini imzalayabiliyoruz. Banka kredisi olduğunda bu işlem çok daha fazla uzayabiliyor. Fakat arada kredi olmayınca ilk ziyarette sözleşmeyi imzalıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HALK DAHA KISA VADE İSTİYOR

Piyasada az da olsa kriz tedirginliği yaşandığını ama kendilerinin hiçbir zaman böyle bir endişesi bulunmadığını anlatan Ağaoğlu, kriz dönemlerinde yaptıkları yatırımlarla piyasaya olan güveni ortaya koyduklarını kaydetti. Ağaoğlu, kampanyada 60 ay sıfır faiz uygulaması yapmalarına rağmen alıcıların daha kısa vadeleri tercih ettiğine vurgu yaparak, “Alıcı profilinde kısa vade tercihleri ön plana çıkıyor. Beş yıl uygulamamıza rağmen, 24 ay vade isteyenler oluyor. Konutun prim getirisinni yüksek olması nedeniyle bankalardan mevduatını çekip bizden konut alanlar oluyor” diye konuştu.

Kampanyayı öz kaynaklardan finanse ettiklerini vurgulayan Ağaoğlu, “Mesela My World Europe projemizde 2 bin daire satıp 600 milyon lira hasılat elde etmiştik. Zaten projenin finansman sorunu yok. Dokuz ayda yüzde 40’ını tamamladık ve 1 yıl içinde teslim edeceğiz” dedi.
Ali Ağaoğlu kimdir?
Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954 tarihinde, Trabzon’a bağlı olan Of ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul Kanatlarımın Altında’da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda bu mesleği temelden öğrenen Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti; bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.

Babası ise ticari anlamda yollarını ayırmasının ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kuran Ali Ağaoğlu, kısa bir süre içerisinde inşaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden birisi oldu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990’lı yılların sonlarında başladığı “My” konseptli yaşam alanları ile ülkemizde inşaat sektörünün geleceğini belirleyen isim oldu. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerine büyük bir canlılık getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 yılını 1 milyar TL’lik bir ciroyla kapatırken, 2011 yılı için kendisine 2 milyar TL’lik bir hedef koyarak alanında liderliği sürdürmekte.

Şirketinin televizyonda yayınlanan reklamlarında rol alarak halk ile yakın ilişkiler kuran, farklı bir iş adamı profili çizen Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarında Ferrai, Tesla ve Bentley’in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olan başarılı iş adamı, lüks araba tutkusu ile tanınıyor.

Ali Ağaoğlu halen ayrı yaşadığı ilk eşi ile evlidir ve bu evlilikten üç çocuk sahibidir. İlerleyen yaşına rağmen günde 15 ila 17 saat arasında çalışarak kendisini dinç tuttuğunu belirten başarılı iş adamı, 25’den fazla şirketi bünyesinde barındıran Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder