29 Kasım 2011 Salı

Ukra Fikirtepe'den Kurtköy'e döndü!

Fikirtepe'de yürüttüğü çalışmalarda sonuca ulaşamayan Ukra İnşaat, yönüne Kurtköy'e çevirdi.
Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de ilk imzalar atıldı. 251 kişiyle anlaşan Baysaş İnşaat, her 35 metrekarelik arsaya 90 metrekarelik 2+1 daire verecek.

Van depremiyle birlikte Türkiye’nin gündemine yeniden oturan kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe’de ilk somut adım atıldı. İBB’nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, şirketler ev sahipleriyle anlaşma üzerine anlaşma yapmaya başladı. Anka Yapı ve Baysaş İnşaat ilk şirketler oldu. Fikirtepe’de ilk inşaatı yapacak olan şirket ise Baysaş olarak dikkati çekti.

Ev başına ayda 750 lira kira yardımı

Adana’da lüks projelere imza atan ve Ataşehir’de Gold Tower projesini tamamlayan Baysaş İnşaat, 7 ada, 64 parselde yer alan 251 hanenin tamamıyla yüzde 100 anlaşma yaptı. Şirket, Fikirtepe’de 35 metrekarelik arsaya 90 metrekarelik yeni ev vererek anlaşmaları imzaladı. Baysaş İnşaat Başkanı Şemsettin Aydın, 251 hane ile 8 ay süren görüşmeler sonunda anlaşma sağladıklarını anlatarak “Burada hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55’lik pay ile anlaşma imzaladık. Hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve bin TL’de taşınma parası ödeyeceğiz. Burada yapacağımız projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Aydın yapacakları proje hakkında da bilgi vererek, toplam 500 ile 550 arasında dairenin yer alacağı, ortalama 40’ar katlı 2 bloktan oluşan bir proje yapacağız. Bu proje Fikirtepe’nin ilk projesi olacağı için buranın statüsünü belirleyecek ve sembol bir yapı olacak” dedi. Geçtiğimiz günlerde anlaşmaya vardıkları Fikirtepeliler’le birlikte Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katılımıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Şemsettin Aydın “Burada bir beklenti oluştu, ancak firmalarla vatandaş arasında anlaşmalar yapılamadı. Bu da moralleri bozdu. Yüzde 100 anlaşma sağlayan firma olarak örnek olacağız. Artık Fikirtepeli’nin yüzü gülüyor” diye konuştu. Aydın, mülk sahipleriyle anlaşmaları arsa bazında gerçekleştirdiklerini ifade ederek “35 metrekarelik arsa karşılığında, 90 metrekare büyüklüğünde 2+1 daire veriyoruz” diye konuştu. Projenin kendilerine toplam maliyetinin 50 milyon dolar olacağı bilgisini veren Aydın, projedeki dairelerin metrekare satış fiyatının 5 bin ila 8 bin TL arasında değişeceğini öngördüklerini kaydetti.

Sırada Suadiye ve Fenerbahçe var

Baysaş İnşaat’ın anlaşma sağladığı Fikirtepelilerle buluşma yemeğine katılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk “Fikirtepe’de yaşayan insanlar, cahil, başına vur lokmasını al, kandırılabilecek insanlar olarak görülüyordu. Bu anlaşma Fikirtepeliler’inde eğitimli, kültürlü, ortak yaşamı kavramış, çocuklarının geleceğini düşünen insanlar olduğunu gösterdi. Bu kadar kısa bir sürede 250’yi aşkın kişiyle inşaat firmasının anlaşması bir milat olarak ele alınmalı. Çünkü 10-15 daireli apartmanlarda bile şirketler 5 yılda anlaşma sağlayamıyor” diye konuştu. Baysaş İnşaat’ın Fikirtepe’deki başarısının diğer uygulamalara örnek olacağını söyleyen Öztürk “Sırada Suadiye, Fenerbahçe gibi bölgeler var. Fikirtepe özel bir alan olduğu için burada 4.14’e kadar emsal artışı verdik. Suadiye ve Fenerbahçe’de bu kafar imar artışına gerek yok. Orada 2.5 emsal yerli olacaktır. Fikirtepe yöntem olarak örnek alınmalı, burada uygulanan oranlar diğer bölgeleri aşırı beklentiye sokmamalıdır” dedi.
Emlakşikayeti / Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder