29 Kasım 2011 Salı

Ukra Hane Plus'ta habersiz proje değişikliği!

Ukra Hane Plus'tan daha proje aşamasında ortada birşey yok iken örnek daireyi görerek daire satın aldım odalar camdan tavana kadar balkondu. Proje için yılın en iyi projesi olarak bahsettiler görüntüde oydu. Yok botanik bahçe, yok yerden tavana kadar cam, yok mimarı ünlü japon vs. bende satın aldım hatta manzara içinde bir dünya fazla para vererek. Gel gör ki haberimiz olmadan proje Esenyurt'ta apartman dairesine dönmüş. Fakat mühendislerin aklı yeni başına gelmiş camlar yerden tavana kadar cam olmazmış duvar olması gerekiyormuş bu mühendisler bugüne kadar uyuyormuydu. Müşteri hizmetlerini arıyorum yazılı şikayet geçin ama birşey değişmez diye pişkinlikle cevap verebiliyor. Ben Ukra İnşaat'a güvenerek daha düz toprak iken aldım bitene kadar daha kim bilir belki neler çıkacak. Neticede bakkaldan ekmek almıyoruz. Bizim adımıza nasıl bir karar alabiliyorlar. Gider Esenyurt'tan bir aparman daireside alabilirdik hatta daha ucuza müşteri temsilcisi yönetmelik değişti diyerek geçiştiriyor. Ne alaka yangın yönetmeliği projeden sonramı değişti? Adama sorarlar mühendisler uyurken mi çizdi projeyi örnek daireyi aylarca gösterdiler. Ben ve Hane Plus sakinleri projeye uygun gördüğümüz bir şekilde yerden tavana kadar cam istiyoruz. Zaten zamanında teslim edilmiyor en azından içimiz sinerek bitene kadar bekleyelim. Ukra City için örnek bir proje olacaktı nerede kaldı Hane Plus'ın referansı!

Turkmall'a IAIR 2011 gayrimenkul ödülü!

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki öncü kuruluşlarından Turkmall'a Avrupa'dan bir ödül daha.
Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Turkmall, bu yıl ikinci ödülünü aldı. Yatırım sektörünün en hızlı büyüyen alternatif yatırım dergisi IAIR’ın bu yıl verdiği ödüllerde “Perakende Geliştiricisi” kategorisinde Gayrimenkul’de Mükemmellik Ödülü Turkmall’un oldu.

2011 yılında ekonomi dünyasının önemli yayınlarından World Finance Dergisi tarafından “Batı Avrupa’nın En İyi Perakende Geliştiren Firması” seçilen Turkmall, bu kez de yatırım sektörünün en hızlı büyüyen alternatif yatırım dergisi IAIR tarafından Perakende Geliştiricisi (Retail Developer) kategorisinde “Gayrimenkul’de Mükemmellik” ödülüne layık görüldü.

Avrupa’da lider ticari yatırım ve geliştirme firması olarak tanınan ve gayrimenkul alanında öne çıkan servis kalitesi ileTurkmall, IAIR Awards 2011’de Perakende Geliştiricisi (Retail Developer) kategorisinde Gayrimenkul Mükemmellik (Excellence in Real Estate) Ödülü’nü kazandı.

Geçtiğimiz günlerde World Finance ödülü ile ilgili London Stock Exchange’de röportaj veren Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu “Ege Bölgesi’nde geliştirdiğimiz projelerimize bir yenisini ekledik. Bölgenin ilk açık hava konseptli outlet’i olan Novada Outlet Söke’yi 2012’de açmayı planlıyoruz. İstanbul’da Novada Ataşehir, Novada Maslak, Novada Maltepe ile ofis projelerimiz olan Novada Plaza ve Forum Plaza projelerimiz devam ediyor. Tokat’ta Novada Tokat adı altında bir yatırımımız var. Türkiye’de Torunlar GYO ile birlikte geliştirdiğimiz Samsun’daki Bulvar Samsun projemizle 1897 yılında Gazi Caddesi üzerinde kurulan Tekel Tütün Fabrikası ve depolarını restore edip yeniden fonksiyon kazandırıyoruz. Bulvar Samsun, örnek bir kentsel yenileme projesidir.  50 milyon Avro yatırım değeri olan Bulvar Samsun projemizi 2012’de açmayı hedefliyoruz. Yurt dışında Gürcistan’da Tbilisi Mall, Forum Avrasya, Forum Delisi, Forum Rustavi; Çin’de Plaza Shenyang, Rusya’da Plaza Yaroslavl, Kosova’da Forum Kosovo devam eden diğer projelerimiz. Turkmall’un yönetimde lider olmasını öngörüyoruz. 10 projenin yönetimini yapmayı, her yıl 2 projeyi açmayı, 10 projeyi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yine en az 10 ülkede faaliyet göstermeyi düşünüyoruz. 5 yıllık planlarımız içerisinde konut sektöründe de önde gelen ilk 10 firma arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

2013 yılına kadar halka arz edilecek
Eyüboğlu yatırım sektörünün önemli yayınlarından biri olan IAIR Dergisi’nin verdiği ödülü değerlendirirken “Bizim kadar proje üretmiş, yapmış ve geliştirmiş başka bir firma yok.  Doğal olarak bu projelerden haberdar olan pek çok yatırımcı grup ya da yatırım bankası da Turkmall'la birlikte proje geliştirmek veya yatırım yapmak üzere bizlerle görüşmeye geliyor. Faaliyet gösterdiğimiz bölgenin lider ticari ve alışveriş merkezi geliştiricisi olmayı hedefliyoruz. Yatırım ve gayrimenkul geliştirme şirketlerimizle birlikte 2013 yılına kadar halka arz edilmeyi, IMKB’de kotalanmayı hedefliyoruz. Turkmall olarak bu yıl ikinci kez ödüle layık görüldük. Bizim için ekonomi dünyasının önemli yayınları tarafından ödüle layık görülmenin anlamı çok büyük” dedi.

Her geçen gün artan performansı ile Turkmall, Avrupa’nın en hızlı büyüyen lider firmalarından biri olarak tanınıyor. Faaliyetlerini Türkiye, Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar, Gürcistan, Rusya ve Asya’da devam eden Turkmall,  12 ülkede 50’den fazla iş ortaklığının ve bu iş ortaklılıklarının sonucu olarak da toplam değeri  5 milyar Avro’yu aşan yatırımların sorumluluğunu üstleniyor.
Emlakşikayeti / Haber

Ukra Fikirtepe'den Kurtköy'e döndü!

Fikirtepe'de yürüttüğü çalışmalarda sonuca ulaşamayan Ukra İnşaat, yönüne Kurtköy'e çevirdi.
Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de ilk imzalar atıldı. 251 kişiyle anlaşan Baysaş İnşaat, her 35 metrekarelik arsaya 90 metrekarelik 2+1 daire verecek.

Van depremiyle birlikte Türkiye’nin gündemine yeniden oturan kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe’de ilk somut adım atıldı. İBB’nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, şirketler ev sahipleriyle anlaşma üzerine anlaşma yapmaya başladı. Anka Yapı ve Baysaş İnşaat ilk şirketler oldu. Fikirtepe’de ilk inşaatı yapacak olan şirket ise Baysaş olarak dikkati çekti.

Ev başına ayda 750 lira kira yardımı

Adana’da lüks projelere imza atan ve Ataşehir’de Gold Tower projesini tamamlayan Baysaş İnşaat, 7 ada, 64 parselde yer alan 251 hanenin tamamıyla yüzde 100 anlaşma yaptı. Şirket, Fikirtepe’de 35 metrekarelik arsaya 90 metrekarelik yeni ev vererek anlaşmaları imzaladı. Baysaş İnşaat Başkanı Şemsettin Aydın, 251 hane ile 8 ay süren görüşmeler sonunda anlaşma sağladıklarını anlatarak “Burada hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55’lik pay ile anlaşma imzaladık. Hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve bin TL’de taşınma parası ödeyeceğiz. Burada yapacağımız projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Aydın yapacakları proje hakkında da bilgi vererek, toplam 500 ile 550 arasında dairenin yer alacağı, ortalama 40’ar katlı 2 bloktan oluşan bir proje yapacağız. Bu proje Fikirtepe’nin ilk projesi olacağı için buranın statüsünü belirleyecek ve sembol bir yapı olacak” dedi. Geçtiğimiz günlerde anlaşmaya vardıkları Fikirtepeliler’le birlikte Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katılımıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Şemsettin Aydın “Burada bir beklenti oluştu, ancak firmalarla vatandaş arasında anlaşmalar yapılamadı. Bu da moralleri bozdu. Yüzde 100 anlaşma sağlayan firma olarak örnek olacağız. Artık Fikirtepeli’nin yüzü gülüyor” diye konuştu. Aydın, mülk sahipleriyle anlaşmaları arsa bazında gerçekleştirdiklerini ifade ederek “35 metrekarelik arsa karşılığında, 90 metrekare büyüklüğünde 2+1 daire veriyoruz” diye konuştu. Projenin kendilerine toplam maliyetinin 50 milyon dolar olacağı bilgisini veren Aydın, projedeki dairelerin metrekare satış fiyatının 5 bin ila 8 bin TL arasında değişeceğini öngördüklerini kaydetti.

Sırada Suadiye ve Fenerbahçe var

Baysaş İnşaat’ın anlaşma sağladığı Fikirtepelilerle buluşma yemeğine katılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk “Fikirtepe’de yaşayan insanlar, cahil, başına vur lokmasını al, kandırılabilecek insanlar olarak görülüyordu. Bu anlaşma Fikirtepeliler’inde eğitimli, kültürlü, ortak yaşamı kavramış, çocuklarının geleceğini düşünen insanlar olduğunu gösterdi. Bu kadar kısa bir sürede 250’yi aşkın kişiyle inşaat firmasının anlaşması bir milat olarak ele alınmalı. Çünkü 10-15 daireli apartmanlarda bile şirketler 5 yılda anlaşma sağlayamıyor” diye konuştu. Baysaş İnşaat’ın Fikirtepe’deki başarısının diğer uygulamalara örnek olacağını söyleyen Öztürk “Sırada Suadiye, Fenerbahçe gibi bölgeler var. Fikirtepe özel bir alan olduğu için burada 4.14’e kadar emsal artışı verdik. Suadiye ve Fenerbahçe’de bu kafar imar artışına gerek yok. Orada 2.5 emsal yerli olacaktır. Fikirtepe yöntem olarak örnek alınmalı, burada uygulanan oranlar diğer bölgeleri aşırı beklentiye sokmamalıdır” dedi.
Emlakşikayeti / Haber

28 Kasım 2011 Pazartesi

Fi Yapı İnşaat dairemi yapmadı, paramı da geri ödemiyor!

Dişimden tırnağımdan arttırdığım paralar ile Haziran 2010'da Fiyapı Filife Esenyurt projesinden, peşin ödeyerek, bir 1+1 daire satın aldım. Sözleşmede daire Ağustos 2011'de teslim edilecekti. Temmuz 2011'de proje yerine gittiğimde binanın daha temelinin atılmadığını gördüm. Fi Yapı'yı aradım, sizin dairenizin bloğunu yapamayacağız, paranızı da Eylül ayında geri vereceğiz dediler. Meğer Fiyapı bana imar izni olmayan yerde daire satmış, o binanın yeri yeşil alanmış, bina kesinlikle yapılamazmış. Madem bina yapılmayacak, Fi Yapı İnşaat benden neden para aldı? Eylül-Ekim-Kasım aylar geçti, paramı geri ödemediler. Yetkilileri her telefon ile aradığımda bugün yarın paranızı geri ödeyeceğiz, paramız yok gibi sözlerle atlatıldım ve atlatılıyorum. Bana "paramız yok" diyen firma her gece TV'de milyonlarca TL'lik reklam veriyor. Anlaşılan bir tek benim gibi gariban vatandaşlara ödeme yapmaya gelince firmada para yok. Olan benim verdiğim paraya oldu, geri de alamıyorum. Daire deseniz yerinde yeller esiyor.

Dumankaya'dan Göztepe'ye ikinci rezidans!

Dumankaya İnşaat, Göztepe'deki İkon projesine komşu yeni bir konut projesine başlayacak.
2013' yılı için planlanan proje, İkon'u gölgede bırakacak iddia ile yükselecek. Kurulduğu günden bu yana toplam 12 bin konut üreten Dumankaya İnşaat, yatırımcılarına çok kazandıracak yeni projeler tasarlamaya devam ediyor. 2012 yılını daha çok 2011 yılı sonunda lansmana çıktığı projelerin hayata geçirilmesi için planlayan şirket 2013 yılında ise Göztepe'ye yeni bir rezidans projesi inşa etmeyi hedefliyor. Bunun ile ilgili çalışmalar şu anda başladı. Şirket, projeyi 2013 yılında hayata geçirecek. Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 2012 yılını devam eden projelere ağırlık vererek geçireceklerini dile getirdi. Dumankaya, 2013 yılının ilk projesinin ise Göztepe'de yükseleceğini kaydetti.

Hayaller burada şekillenecek

Yeni proje halen inşaatı devam eden İkon projesinin önünde E5'in yakınında yükselecek. Yer olarak finans merkezine daha yakın bir lokasyonda yer alacak. Proje ile ilgili henüz net hiçbir çizim yok. Ancak Uğur Dumankaya, sınırları zorlayacaklarını ve İkon projesini gölgede bırakabilecek bir yapı hayal ettiklerini söyledi.

Kazançlı yatırım

Yaptıkları her konutun hem modern yaşam alanı olması aynı zamanda da sahiplerine kazandırmasını istediklerini bu nedenle kar marjını düşük tutup, kaliteyi yükselttiklerini vurgulayan Uğur Dumankaya, yaptıkları konutlarda kazan kazan ilkesi ile hareket ettiklerini söyledi.

450 milyon ciro hedefliyor

Şirket 2012 yılında 450 milyon lira ciro hedefliyor. 1 milyar 350 milyon liralık başlamış ve yeni başlayacak proje portföyü bulunan Dumankaya Holding'te 14 projenin inşaatına devam ediliyor. İnşaatlar Pendik, Maltepe, Kurtköy, Aydınlı Tuzla, Göztepe, Bahçeşehir ve Halkalı bölgelerinde yükseliyor.

3 bine yakın konut sahibi ile buluşacak

2012 yılı genelinde şirketin teslim edeceği birçok projede bulunuyor. Bunlar arasında İkon, Adres Lobi, Dizayn, Modern projeleri yer alıyor. 2012 yılında teslim edilecek konut sayısı ise 2 bin 626 adete ulaşıyor.

Yabancılarla da görüşüyor

Şirket farklı projeler için yabancı yatırımcılarla da proje bazında görüşmeler yapıyor. Uğur Dumankaya, 2008 krizi öncesinde yabancı yatırımcılarla görüşmeler yaptıklarını, hala da zaman zaman farkı kişilerle görüştüklerini kaydediyor. Ancak yabancılarla anlaşma yapmanın çok kolay olmadığına dikkat çeken Dumankaya, proje bazındaki ortaklıklarda kazan kazan sisteminin olması gerektiğini ve bir tarafın zayıf yönü ile öbür tarafın güçlü yanının birleşmesi gerektiğini söylüyor.

Satışlar bir anda artırmaz

Mütekabiliyetle ilgili görüşlerini de aktaran Uğur Dumankaya, “Yasa çıktıktan sonra bin bir anda satışların artacağına inanmıyorum. Bunun için zaman gerekli. Ondan sonraki süreçte ise satışların artacağına ve ciddi bir ihracat kalemi oluşturacağına inanıyorum. Üstelik tüm girdileri de iç piyasadan karşılanacak bir ihacat olacak. Bu konuyu çok önemsiyoruz ve yasanın eksiksiz olarak çıkmasını arzu ediyoruz. Satışların artması için kendimizi net olarak anlatmamız, yurtdışındaki fuarlara katılmamız,  organize olarak ortaklaşa satış ofisleri kurmamız ve acentelerle anlaşmalar yapılması gerekiyor'' dedi.
İkon'a yabancı ilgisi

Göztepe'de yükselen İkon projesi özellikle İngilizler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar tarafından talep edilen bir proje olarak yükseliyor. Yabancı ilgisinin nedeni olarak  ise finans merkezine yakınlık gösteriliyor. 2013 yılında inşa etmeyi planladıkları projeye de yabancılardan yoğun talep geleceği söyleniyor.
Emlakşikayeti / Haber

Kuzu Grup'tan iki yeni proje!

15 ayda 20 bin konutu teslim eden Kuzu Grup Sarıyer ve Hadımköy'de iki yeni konut projesine başlayacak.
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, gayrimenkul pazarında beklenen hareketin bir türlü gerçekleşmediğini, ancak yılbaşından sonra mütekabiliyet yasasıyla sektörde patlama beklediklerini ifade ediyor. Projelerinde yabancı satışının yüzde 3-5 seviyesinden, yüzde 50-60'lara çıkacağını tahmin eden Kuzu, 'Yabancılar, 50-100 konut birden almak istiyor. Ama şimdilik elimiz kolumuz bağlı' diyor.

Özen Kuzu, İran cephesinde ise işlerin iyi gittiğini belirtiyor: 'İran'da İran hükümetiyle anlaşarak yaptığımız 20 bin konut, özel sektörü de harekete geçirdi. 100'den fazla İranlı firmadan teklif aldık. Sıcak baktığımız 3 proje var.'

- Sektörde yıl sonunda hareket beklentisi vardı. Beklenen hareket yaşandı mı?
Beklentileri karşılayan bir hareket olmadı. Satış yok mu, var. Ama beklentileri karşılayacak düzeyde değil.
- Niçin olmadı peki?
Bizi asıl kilitleyen mütekabiliyet. Yabancıya satışın önü açılırsa büyük bir ivme olacak diye düşünüyoruz. İstanbul Ortadoğu'nun parlayan yıldızı. Konut almaya geliyorlar, dayattığımız şartlar o kadar ağır ki, neredeyse 'almayın' diyoruz. Talep çok ancak satış olamıyor.
- Şimdiye kadar projelerinizde yüzde kaç seviyesinde yabancı alımı?
Çok düşük, yüzde 3-5 seviyesinde. Oysa yasalar izin verse yüzde 50-60'ları buluruz. Çünkü rağbet gerçekten fazla. Yatırım için 50-100 konut birden almak istiyorlar. Daire almak için şirket kurmak gerektiğini duyunca vazgeçiyorlar.

FAİZ DÜŞTÜ SATIŞ ARTTI
- Spradon Vadi'de bayram kampanyası yaptınız. Verim aldınız mı kampanyadan?
Evet faiz oranlarını düşürdük. 0.98 faiz ve 96 ay vade seçeneği sunduk. 100 tane konut sattık. Ama beklentilerimizi karşılamadı. Çünkü insanların üzerinde bir tedirginlik var. Türk insanı çok hassas. Hala kriz psikolojisinin etkisinde. Parası yastık altında dursun istiyor.
- Fiyat artışı var mı yakında?
Önümüzdeki ay yüzde 5-10 arası bir artış olmasını planlıyoruz.

Sarıyer ve Hadımköy'de iki yeni proje
- 2012'de yeni projeler olacak mı?
2012'de Sarıyer'de ve Hadımköy'de birer projemiz olacak. Şu anda araziler için anlaşma aşamasındayız. Sarıyer'deki araziden, 700-800 civarında konut çıkar, Hadımköy'de de 1000-1200 civarında. Ancak tabii dairelerin boyutuna göre bu oranlar değişebilir.

Sıcak baktığımız projeler var
2'si konut biri alışveriş merkezi olmak üzere 3 projeye sıcak bakıyoruz. 2000 civarında az katlı, villa tarzı konutlar düşünüyorlar. İran Türkiye'nin 30-40 yıl önceki hali. Çok büyük potansiyel var. Orada iş yapmaya devam edeceğiz.
Emlakşikayeti / Haber

24 Kasım 2011 Perşembe

Anka Yapı'dan erken teslim müjdesi!

Anka Yapı, Gebze'de inşa ettikleri iki projede teslim tarihlerini öne aldı. 

Anka Yapı, Anka Yapı Evleri ve Turanhan Siteleri'ni hedeflenen tarihin öncesinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, Gebze Şekerpınar’da inşa ettikleri 275 dairelik Anka Yapı Evleri’ni 6 ay erken teslim ettiklerini ve projenin yüzde 85’ini sattıklarını söyledi. Temel, erken teslim edilen ikinci projenin de aynı lokasyondaki Turanhan sitesi olduğunu vurgulayarak, yapımına 2010 Nisan ayında başladıkları 252 dairelik projeyi bir yıl erken teslim ettiklerini kaydetti.

Emlakşikayeti / Haber

Tuzla Emlak Konutları 2'de rekor satış!

Emlak GYO'nun açıkladığı verilere göre Tuzla Emlak Konutları 2'de 175 milyon 274 bin TL hasılat elde edildi.
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) iştiraki olan Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşımı modeliyle satışa sunduğu markalı konut projelerinin satış performansı ortaya çıktı.
2011 yılının ekim sonuna kadar yapılan değerlendirmede Artaş İnşaat’ın Avrupa Konutları Atakent 3 projesinde 1.278 konut satışıyla 407 milyon 593 bin 415 lira hasılat elde edilirken,  Tuzla  Emlak Konutları 2’de 1628 konut satışına karşılık 175 milyon 274 bin 59 lira hasılata ulaşıldı. Buna göre konut satış adedine göre şampiyon Tuzla Emlak Konutları 2 olurken, elde edilen hasılata göreyse Avrupa Konutları Atakent 3 açık ara şampiyon oldu. Listede 681 konutun satıldığı Batışehir’de 218 milyon 321 bin 237 lira hasılata karşılık, 627 konutun satıldığı Soyak Park Aparts projesindeyse 88 milyon 431 bin 188 lira hasılata ulaşıldı.
Emlakşikayeti / Haber

22 Kasım 2011 Salı

Antalya Aquarium'un temeli atılıyor!

20 binden fazla balık ve sualtı canlısının bulunacağı Antalya Aquarium'un temeli 29 Kasım'da düzenlenecek törenle atılacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağı Antalya Aquarium Projesi'nin temeli, 29 Kasım Salı günü düzenlenecek törenle atılacak.
Antalya Aquarium, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 5 milyon litre su kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük ikinci akvaryum tankı bulunacak. Projede 131 metre uzunluğuyla Avrupa'nın en uzun akvaryum tüneli yer alacak. Köpekbalıkları için özel tasarlanmış tankına yanı sıra Aquarium Antalya'da; dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 farklı temada akvaryum bulunacak.
Antalya Aquarium'da ayrıca, balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoran, fastfood, kafeteryalar, 5D sinema salonu, bin metrekarelik sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı, paintball ve sergi alanları olacak. 20 binden fazla balık ve sualtı canlısının bulunacağı Antalya Aquarium'da, vatoz ve köpekbalıklarıyla yüzme imkanı da sağlanacak. Antalya Aquarium'da ayrıca, bin 500 metrekare kapalı alan içerisinde, gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek ziyaret edilebilecek kafeterya ve restoranlar da bulunacak. İsteyenlerin kızağa binebileceğini ya da kardan adam yapıp vakit geçirebilecekleri İglo Köyü ile Noel Baba'nın evinin de yer alacağı 'Soğuk Dünya' konsepti yer alacak. Antalya Aquarium, 5 milyon litrelik ana tankıyla Avrupa'nın ikinci, dünyanın 5'inci büyük akvaryumu olacak.
Emlakşikayeti / Haber

Next Level; Ankara'da bir inci!

Pasifik İnşaat'ın 500 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Next Level projesinde metrekare fiyatları 5.300 TL'den başlıyor.
Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Pasifik Grubu'nun inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösterdiğini, inşaat ve gayrimenkul sektörünün geleceğine inandıkları için bu sektöre özellikle yatırım yaptıklarını, hedeflerinin inşaat sektöründe özel bir yer edinmek, yaptıkları işlerle ses getirmek, Türkiye gayrimenkul piyasasına değer katmak olduğunu belirtti.

Next Level'ın toplam 19 bin 590 metrekare arsa, 190 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirten Fatih Erdoğan, projenin toplam yatırım tutarının 500 milyon lira olduğunu bildirdi.
Next Level'ın Ankara'nın en hızlı gelişen aksları Eskişehir ve Konya yollarının kesişiminde bulunduğunu anlatan Erdoğan, 'Next Level, bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, oteller, alışveriş merkezleri, iş dünyası, önemli dernek ve odaların bulunduğu lokasyonda yükseliyor. Next Level, ofis, rezidans ve alışveriş merkezi nitelikli konseptiyle, Ankara´nın ilk karma kullanımlı projesidir. Bu proje ile Ankara, dünyada şehir yaşamının ulaştığı son trend ile tanışacak' dedi.
Ofis binasının ayna efekti yaratan cephe tasarımı, rezidans binasının mücevher gibi işlenmiş Cam cephesi ve terasları ve 7 bin 500 metrekarelik özel peyzajıyla mimari farklılığını ortaya koyacağını söyleyen Erdoğan, lokasyon, konsept ve mimari farklılıklarıyla Next Level'ın, Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri olacağını vurguladı.
Soruları da yanıtlayan Erdoğan, 2012 yılında açıklayacakları Ankara'da merkezi lokasyonda iddialı bir projeleri daha bulunduğunu, bunun da Next Level olacağını söyledi.
Rezidansları henüz satışa çıkarmadıklarını, ofislerin satışına başladıklarını ifade eden Erdoğan, 'Satış ofisimiz 1,5 aydır faaliyette. Şu ana kadar 29 ofis satıldı. Ofis metrekare fiyatları 5.300-6.500 lira aralığında. Ankara´nın ofis piyasası şu anda 4 bin lira ile 6 bin lira arasında dalgalanıyor. Biz bu fiyat skalasının çok dışına çıkmadık' dedi.
Enerji, maden, bilişim sektörünün prestijli şirketlerinin Next Level'de yer alacağını söyleyen Erdoğan, projenin ofis ve rezidans satışlarından 350 milyon lira satış geliri beklediklerini kaydetti.

4 metrelik tavan yüksekliği
Next Level Satış ve Pazarlama Müdürü Özlem Kısakürek ise, Next Level Ofis binasının 30 kat ve 133 ofisten oluştuğunu, ofis büyüklüklerinin 165 ile 2 bin 400 metrekare arasında değiştiğini belirtti.
Next Level Ankara'nın ortak kullanım alanları sayesinde ofis sahiplerinin mutfak, tuvalet, bekleme salonu için ekstra metrekare ayırmak zorunda kalmayacaklarını ifade eden Kısakürek, her iki katta bir bulunan kat localarının ve terasların sosyalleşme ve dinlenme olanağı sağlayacağını, ofislerin kullanımına açık, büyüklükleri 30 ile 158 metrekare arasında değişen yedi adet toplantı salonu ile ayrıca Business Club katında resepsiyon, oturma alanları ve fuaye toplantı salonları bulunduğunu kaydetti.
Next Level Rezidans'da ise büyüklükleri 97 ile 158 metrekare arasında değişen ve mobilyalı olarak teslim edilecek 40 adet süit daire ile büyüklükleri 150 ile 420 metrekare arasında değişen 65 adet rezidans dairenin yer alacağını söyleyen Kısakürek, Next Level'ın yerden tavana kadar cam uygulaması ve 4 metrelik tavan yüksekliği ile en iyi Ankara panoramasına sahip proje olacağını söyledi.
Kısakürek, Next Level AVM'nin de 42 bin metrekarelik kiralanabilir alanı, 2 bin 500 metrekarelik sinema alanı olacağını belirtti.

İnşaatın yarısı tamamlandı
Pasifik İnşaat Proje Geliştirme Müdürü Bünyamin Mutlu ise Next projesinin TOKİ ile sözleşme başlangıç tarihinin 4 Mart 2010, inşaata başlama tarihinin de 10 Kasım 2010'da gerçekleştiğini, şu anda ofis binasında 19. kata, rezidans binasında 13'üncü kata ulaştıklarını, AVM inşaatının da büyük bir bölümünü tamamladıklarını, 7 Ay gibi kısa bir sürede kaba inşaatın yarısını bitirdiklerini ve inşaatın yarısını tamamladıklarını belirtti.
Mutlu, Next Level Ofis ve AVM mağazalarının teslimatını Mart 2013'te, rezidans ve süitlerin teslimatını ise Eylül 2013'te gerçekleştireceklerini kaydetti.
Emlakşikayeti / Haber

19 Kasım 2011 Cumartesi

Kelebek Sitesi; Kartal'da yepyeni bir anlayış!

4 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen Kelebek Sitesi'nde 2 blokta 56 daire bulunuyor.
Kelebek Sitesi, Katal Şirketler Grubu'nun 25 senelik tecrübesiyle birleşerek kapılarını açıyor.

Ekim ayı içerisinde satış ofisi ve örnek dairesi hizmete açılan site, yoğun taleple karşılaşmanın sevincini yaşıyor.

Kartal İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Tahsin Şahin yaptığı açıklamada, "Her şeyden önce, Kelebek Sitesi'nin arkasında Katal İnşaat güvencesi bulunmaktadır. Kalite çıtasını yükselttiğimiz projemiz, toplam 4000 metrekare arsa içerisindeki 2 blok ve 56 daireden oluşmaktadır. Merkezi ısıtma sistemi, merkezi sıcak su sistemi, ankastre mutfak, tüm dairelerde klima, açık otopark, çocuk parkı ve kapalı spor salonumuz bulunmakta. Mavişehir'e yakın olması ve alışveriş merkezlerine yakınlığı ile dikkat çeken Kelebek Sitesi, diğer şehir tarzı kalabalık sitelere göre daha rahat ve sakin bir yaşam vaat etmektedir. Butik yaşam konseptini benimsediğimiz sitemizde, depreme karşı her türlü tedbir alınmış durumdadır" dedi.

Şahin sözlerine şu şekilde devam etti, "Temmuz 2012'de teslim edeceğimiz dairelerin inşaatı sürmesine rağmen yoğun bir taleple karşılaştık. Bizi tercih eden müşterilerimiz sadece emlak satın almakla kalmıyor, ilaveten kaliteli bir geleceğe de yatırım yapıyorlar. Önceki projelerimizde olduğu gibi tek fiyat uygulaması ile kat ve daire seçimini müşteriye bırakıyoruz. Kalan son 32 daire de sahiplerini bekliyor. Erken gelen müşterilerimize uygun kredi koşulları ve cazip kampanyalar sunmaya devam ediyoruz" dedi ve ekledi, "Biz tasarladık, siz keyfini çıkartın."
Emlakşikayeti / Haber

TOKİ'den 5 bin geçici 3 bin kalıcı konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van için yol haritasını belirledi.
Evlerini kaybeden vatandaşların kışı rahat geçirebilmeleri için bölgeye konteynır sevkiyatına hız veren TOKİ, merkez ve köyler için 5000 konteynır ihalesini tamamladı. Kesin hasar tespit çalışmalarının ardından 1000 konteynır daha bölgeye sevk edilecek. TOKİ ve Türk Kızılayı'nın Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Yerleşkesi'ne kuracağı 2 bin konteynırda ise 10 bin kişi barınacak. Aralık'ta tamamlanması planlanan projede ısıtma merkezi sistemle sağlanacak. TOKİ kalıcı konutlar için ön çalışmaları da tamamladı. İdare Van'a toplam 3 bin kalıcı konut yapacak. Konutların ihalesi tamamlanırken, konutların 2012 Eylül ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.
İşte TOKİ'nin inşaat projeleri;
Kevenli afet bölgesi için; 480 kalıcı afet konutu ve ile bir adet 32 derslikli ilköğretim okulu, bir adet cami.
Bostaniçi bölgesi için; 288 kalıcı afet konutu, 32 derslikli okul, cami ve ticaret merkezi.
Kevenli-Bostanici Afet Bölgesi 2. Etap için; 800 kalıcı afet konutu ve 1500 adet konteynır, 1 adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 32 derslikli lise, 1 adet cami, 1 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme inşaatı.
Erciş afet bölgesi için; 368 kalıcı afet konutu, bir adet 32 derslikli ilköğretim okulu, cami.
Erciş 2. etap için; 528 afet konutu.
Erciş 3. etap için; 480 afet konutu, lise, cami, ticaret merkezi ve ilköğretim okulu.
Emlakşikayeti / Haber

Taşyapı ile D-Yapı neden ayrıldı?

D-Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan, Taşyapı ile neden ayrıldıklarını açıkladı.
Residence ve Ofis projeleri ile yeni bir yaşam alanı ve farklı bir yaşam stili sunan Trump Towers, Alışveriş Merkezi ile eğlence ve modanın yeni adresi olmaya hazırlanıyor. Konsepti, mimarisi, eğlence ve moda alanları ile sektöründe farklılaşan Trump Towers Alışveriş Merkezi, Şubat ayında kapılarını açıyor

Avrupa’nın ilk Trump markalı projesi Trump Towers İstanbul, Alışveriş Merkezi ile 2012 Şubat ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Doğan Holding ve uluslararası gayrimenkul şirketi Trump işbirliğinde yaşamın başladığı 260 bin metrekarelik 39 katlı rezidans kulesi ve 37 katlı A+ ofis kulesi ile İstanbul’un siluetine bir süredir çarpıcı formu ile eklenmiş olan dünyanın bilinen adresi Trump Towers İstanbul, alışveriş merkeziyle İstanbulluları yine bir ilk ile tanıştırıyor.

Trump Towers Alışveriş Merkezi’nin tanıtımı için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan D-Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan ve Trump Towers’ın Satış Pazarlama Danışmanlığını üstlenen FYP Proje Pazarlama Geliştirme’nin kurucusu Füsun Yılmaz Phillipson, “Konsepti, mimarisi, street food alanı, eğlencesi, kültürel ve sanatsal aktiviteleriyle Trump Towers Alışveriş Merkezi, birçok yeniliği bünyesinde barındıran önemli bir sosyal ve kültürel değişim merkezi olarak faaliyet gösterecektir. Sahip olduğu tüm yenilikler sayesinde bölgenin en canlı merkezi olma konusunda oldukça iddialı olan Trump Towers Alışveriş Merkezi’nde yeni konseptleri bir arada sunarak farklı trendler ile tanıştıracağız” dedi.

TAŞYAPI'YLA AYRILMA NEDENİ

Basın toplantısında gazetecileri sorularını da cevaplandıran D-Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan, Taşyapı'yla ayrılık nedenlerini ilk kez açıkladı. Tokcan, "Emrullah iyi arkadaşım, çokta iyi iş yapar. Burası için 60 metre temel kazdı. Kim bunu yapar. Biz kendisiyle proje üzerinden anlaştık. Arsa bizdendi, kendisi inşaatı bitirip satacak, yarısını bize yarısını kendisi alacaktı. Ancak o dönemde çok fazla yatırım yaptı. Piyasada sıkıştı. baktık olmuyor, biz de kendisiyle oturduk. Kaç lira masrafı varsa hepsini çıkarttık, parasını verdik, yollarımızı ayırdık" dedi.

Tokcan, toplantı sonrası Cihan Orhan'a Turanlı'ya 2009'de 125 Milyon Dolar ödeme yaptıklarını açıkladı. Tokcan, Emrullah ile çok iyi arkadaş olduklarını hatta Moda'da yeni yaptığı otelde kendisini ziyaret ettiğini açıkladı. Tokcan, Engin Yeşil'inde "Sıksık bende ortağım dediğini" ama kendisini hiçbir ortaklığının olmadığını kaydetti.

HER KIZA BİR DAİRE

İlder Tokcan, Trump Towers'ın Türkiye'nin en modern yapısı olduğunu patron Aydın beyinde her Cumartesi gelerek yapıyı gezdiğini söyledi. Tokcan, Aydın beyin Trum Towers'te dairesi olmadığını ama Aydın beyin kızlarının birer dairesi bulunduğunu kaydetti.

AYDIN BEY "ÇOK PARA HARCIYORSUN" DİYE KIZIYOR

20 yıldır Aydın beyle çalıştığını söyleyen Tokcan, Türkiye'nin en kaliteli inşaat firması olduklarını bu yüzdende maliyetlerinin yüksek olduğunu kaydetti. Trump Towers için kredi kullanmadan 320 Milyon Dolar harcama yaptıklarını söyleyen Tokcan, "Aydın bey çok para harcıyorum" diye bana kızıyor dedi.
Emlakşikayeti / Haber

18 Kasım 2011 Cuma

Eczacıbaşı'ndan Kartal'a dev proje!

Eczacıbaşı Gayrimenkul'ün Kartal'da inşa edeceği projede rezidans, otel ve ticari üniteler yer alacak.
Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme şirketi tarafından inşa edilecek projede konut, rezidans, AVM ve ticari üniteler yer alacak.

Eczacıbaşı Topluluğu, üçüncü projesini Kartal'da inşa etmek için kolları sıvadı. Şirket Kartal'da eski seramik sağlık geliştirme fabrikasını imar sorununu aşar aşmaz yeni bir yaşam alanına dönüştürecek. Yeni konut projesi kapalı alan dahil 600 metrekare üzerinde yükselecek.

Zeha Hadid tasarladı

600 bin metrekare toplam inşaat alanı üzerine kurulacak projede kaliteden ödün verilmeyecek. Zeha Hadid tarafından mimari projesi çizilen komplekste ihtiyaca uygun her tip konut bulunacak. Projenin konut kısmında satınalınabilir rakamlar uygulanacak. Rezidans kısmında ise lükste sınırlar zorlanacak. Projede eğlence merkezlerinin yanısıra AVM ve ticari alanlara da yer verilecek.

Rotası Rusya ve Afrika

Eczacıbaşı Yapı Grubu ise Avrupa ülkelerine yaptığı ticaretini, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya çevirdi. Eczacıbaşı Vitra İnovasyon Merkezi'nin Bozüyük'teki açılışında konuşan Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi Erdal Karamercan, "Türkiye artık yükselen yıldız tanımına uygun bir hale geldi" dedi. Avrupa'da yaşanan krizin 2008'in artçıları olduğunu de belirten Karamercan, bunun uzun süreceğini söyledi.

Hindistan'da üretim

Şirket, Kuzey Irak ve İtalya'ya yatırım için bakıyor. Hindistan pazarına ise stratejik bir ortakla giren şirket, 20 showroom'a ulaştı.Hindistan'da ise 2-3 yıl içinde üretim planlanıyor.

Avrupa'da şirket satın alabiliriz

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, Avrupa'da ilk üçe girmek için hem organik hem inorganik büyüyeceklerini söyledi. İnorganik büyüme yolunda Avrupa'da yaşanan krizin bir fırsat yarattığını ifade eden Onanç, "Bazı firmaları uygun koşullarda satın alma fırsatı doğuyor. Bu bizim için bir fırsat olabilir. İnorganik büyüme için şirket satın alabiliriz" dedi. Vitra Yapı Ürünleri'nin 800 milyon euro olan cirosu içinde Ar-Ge'ye 30 milyon euro ayrıldığını vurgulayan Onanç, Eskişehir'de yeni açılan Ar-Ge Merkezine de 15 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade etti.
Emlakşikayeti / Haber

RYS SuiteHome ile modern yaşama başlayın!

RYS SuiteHome'da 36 adet 1+1, 12 adet 2+1 seçenekleri bulunuyor.
RYS, 4.500 m2 kapalı alana sahip, 36 adet 1+1, 12 adet 2+1 yaşam seçenekleri ile RYS SuiteHome, uzun dönem konaklama alanında yeni ve yenilikçi bir yaşam alanı oluşturuyor.

Normal bir konut dairesinin kiralanma şeklinden çok daha farklı ve çok daha avantajlı. RYS SuiteHome yaşam alanları, normal bir konutta bulunan elektrik ve doğalgaz aboneliği, Tv, internet erişimi, tüp, şofben ve benzeri hizmetleri çok daha farklı bir biçimde ve daha ekonomik olarak sunuyor.

Modüler tasarımı sayesinde tüm ihtiyaçlarınızı rahat bir şekilde giderebileceğiniz özel ve nitelikli  36 adet 1+1 yaşam alanları toplam 55 m2 dinamik ve sportif tasarım. 12 adet 2+1 yaşam alanları toplam 90 m2 klasik ve sade tasarıma sahip her açıdan sıra dışı lüks ve konfor kavramlarını yeniden yorumluyor.
Emlakşikayeti / Haber

Turkmall’dan yeni bir yatırım: Novada Outlet Keşan!

Keşan Ticaret Borsası’nın arsasını ihale ile alan Turkmall, bölgenin ilk açıkhava konseptli alışveriş merkezini inşa edecek.
Türkiye’nin alışveriş merkezi geliştirme ve yatırımı konusunda lider firması Turkmall, yatırımlarına devam ediyor. Keşan Ticaret Borsası’nın 72 dönümlük arazisini satın alan Turkmall, Novada Outlet Keşan’ı bölgeye kazandıracak. Novada Outlet Keşan, açıkhava konsepti ile keyifli alışverişin de merkezi olacak. Keşan Dört Yol Kavşağı’nda inşa edilecek olan alışveriş merkezi, yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlayacak.

30 bin metrekare kiralanabilir alanı ile ulusal ve uluslararası pek çok markayı bölge halkı ile buluşturacak olan Novada Outlet Keşan, yerel yatırımcılara da fırsat sunacak. Birbirinden eğlenceli etkinlikleri ile sosyal yaşama renk katacak olan Novada Outlet Keşan, yerli tüketicilerin yanı sıra yabancı turistlerin de tercih edeceği bir alışveriş merkezi olacak.

TURKMALL HAKKINDA?
1992 yılında kurulan ve 2004 yılına kadar Tepe Grubu ile M1 AVM'ler, Nautilus gibi projeleri geliştiren, 2004 ile 2010 yılları arasında Multi Corporation ile birlikte Türkiye’de “Forum” adlı alışveriş ve yaşam merkezlerini geliştiren ve yöneten Turkmall, 15 yıl içinde 20 alışveriş merkezini tamamladı.
5 milyon metrekarelik perakende inşaat alanı geliştiren, 2.5 milyon metrekare kiralanabilir perakende satış alanı sağlayan Turkmall, 2.500’den fazla kiralama yaptı.
Faaliyetlerini Türkiye, Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar, Gürcistan, Rusya ve Asya’da devam eden Turkmall,  14 ülkede 50’den fazla iş ortaklığının ve bu iş ortaklılıklarının sonucu olarak da toplam değeri 5 milyar Avro’yu aşan yatırımların sorumluluğunu üstleniyor.
Emlakşikayeti / Haber

Zorlu'ya MAPIC Fuarı'nda yoğun ilgi!

MAPIC Fuarı'na katıla Zorlu Gayrimenkul'ün standını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan övgü dolu sözler;
Zorlu Gayrimenkul’ün, İstanbul’a “değer” katmak hedefiyle geliştirdiği Zorlu Center’ın 5 fonksiyonundan biri; kentin yeni meydanı olarak konumlanan alışveriş merkezi için geri sayım başladı. Fransa’nın Cannes şehrinde 16-18 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenen dünyanın en prestijli perakende buluşmalarından biri olan MAPIC Fuarı’nda Zorlu Center projesi geçen sene olduğu gibi bu sene de, dünyanın dört bir yanından yatırımcı, perakendeci ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Fuarın ikinci günü Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da standları ziyaret etti. Babacan; Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even ve JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş’tan Zorlu Center ve Zorlu Levent Ofis projeleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Zorlu Center’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi ile yakından ilgilenen Babacan, Zorlu Center’ı tebrik ettiğini ve Türk firmalarının bu güzel eserleri ile gurur duyduğunu belirtti.

Zorlu Gayrimenkul’ün, İstanbul’a “değer” katacak “benzersiz” projeler geliştirme önceliği doğrultusunda planlanan Zorlu Center projesi ve Büyükdere Caddesi’nin tam kalbinde inşa edilen A+ ofis projesi Zorlu Levent Ofis MAPIC Fuarı’nda ilgiyle karşılandı. Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center’da yer alacak mağazalar için şu ana kadar 1.500’ün üzerinde başvuru alan, dünyanın en ünlü markalarına ve gurme lezzetlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan alışveriş merkezini en prestijli perakende fuarında tanıttı.
Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even: “Türkiye, perakende yatırımcısı için büyük potansiyel taşıyor”
Fuarda “Gelişen Ekonomilerde Ayak İzini Genişletmek (Varlığını Güçlendirmek) – Bir perakendecinin yüksek kazançlı portföyü” başlıklı bir konuşma yapan Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even; Zorlu Center projesi ve fonksiyonları hakkında aktardığı bilgilerin yanı sıra Türkiye’nin, genişleyen perakende pazarı ve güçlü ekonomik gelişmeler doğrultusunda uluslararası yatırımcıların ilgi odağı olduğuna dikkat çekti. Avrupa’daki toplam perakende alışveriş hacminin yüzde 11,3’ünün Türkiye’de gerçekleştiğini aktaran Even, birçok uluslararası markanın önümüzdeki yıllarda Türkiye pazarına giriş yapmasının beklendiğini belirtti.

Konuşmasında Türkiye’nin gelişen ekonomisine ve yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelmesine de değinen Even şunları söyledi: “Türkiye, alışveriş merkezleri popülasyonuna göre değerlendirildiğinde penetrasyonu gelişmiş ülkelere göre hala geride olduğundan bu konuda yeni yatırım yapılması için yüksek potansiyele sahip bir ülke. 2010 yılında gayrisafi yurt içi hasılada yüksek büyümeye sahip ülkeler arasında Çin ve Hindistan’dan sonra Avrupa’daki ülkeler dahil yüzde 8,9 ile en yüksek oranı kaydetti. Bu dinamik yapı; kredi kartı kullanım yoğunluğu, internet penetrasyonu, cep telefonu hat sahipliği gibi birçok gösterge üzerine de artış olarak yansıdı. 2002 yılında 3500 USD olan GMH, 2010 itibariyle 10.000 USD seviyesine ulaştı. Ayrıca İstanbul’un 2010 yılında dünyada en çok ziyaret edilen ilk 10 şehrinden biri olması da perakende sektörü potansiyeli açısından önemli bir göstergedir. Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyüme trendi, perakende alanındaki talep canlılığı ve başarılı konseptlere imza atan yatırımcılar göz önüne alındığında henüz Türkiye pazarına giriş yapmamış markaların da Türkiye’yi portföylerine katacaklarını düşünüyoruz.”

Zorlu Center ayrıca, MAPIC jürisi tarafından “Speed Matching” oturumu AVM projeleri kategorisinde birçok uluslararası proje içinden seçilerek; projenin fonksiyonları ve bugüne kadar aldığı ödülleri katılımcılarla paylaştı.
Şehrin tam kalbinde lüks ve konforu buluşturuyor...

Kentin yeni meydanı, İstanbul’un kültür dokusuna uygun şekilde farklı ihtiyaçlar için farklı seçenekler sunacak. Yüzlerce dünya markasına ve dünyanın dört bir yanından gurme lezzetlere ev sahipliği yapacak olan alışveriş merkezi, yeşil alanları ve zengin peyzajıyla da İstanbulluların yeni buluşma merkezi olacak.
Zorlu Center’da şehrin kültür çeşitliliğine uygun şekilde farklı ihtiyaçlar için farklı seçenekler vaat eden restoranlar, kafeler ve yüzlerce dünya markası, İstanbulluların ve dünyanın dört bir yanından gelen konukların hizmetine sunulacak.
Moda ve lezzetin merkezi olacak

Su öğeleri ve yeşil alanlarla çevrelenen yarı açık - yarı kapalı özelliğiyle 105.000 m² alana sahip alışveriş merkezi, Türkiye’de ilk defa yer alacak markaların da bulunacağı 200’e yakın mağazaya ev sahipliği yapacak.
Alışveriş merkezi içinde 1.500 - 2.000 kişilik 10 - 12 adet sinema salonu, 9.000 m2’lik ana mağaza ve yaklaşık 3.000 m²’lik gurme market alanı bulunacak. Ayrıca dünyaca ünlü ve ödüllü aşçıları, dünyanın dört bir yanından farklı lezzetleri misafir edecek yaklaşık 40 adet kafesi ve restoranıyla Zorlu Center gurmelerin yeni uğrak yeri olacak.Yaklaşık 10.000 m2 ana meydan büyüklüğü, yaklaşık 60.000 m2 kiralanabilir alan ve farklı konseptlerde katlardan oluşan alışveriş merkezine 3 araç ve 4 yaya girişinden rahatça ulaşılacak.

Metro ve Metrobüse doğrudan bağlantı...
Zorlu Gayrimenkul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile; Gayrettepe Metro İstasyonu’ndan Zincirlikuyu Metrobüs’e ve Metrobüs’ten de Zorlu Center’a yayanın rahat ve emniyetli bir şekilde istediği noktaya ulaşmasını amaçlayan toplam 720 metre uzunluğundaki bağlantı tünellerinin inşatını üslendi. Gün içinde Zorlu Center’a gelen veya bölgeden geçen binlerce insanın yanı sıra, yaklaşık 10.000 kişinin yaşadığı yerleşim bölgesi de tünellerden aktif olarak faydalanabilecek.
Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ, yurtiçinde ve yurtdışında değerli araziler üzerinde nitelikli konut, ofis, iş merkezi, alışveriş merkezi, hastane, otel ve ticari depolar geliştirmek, geliştirdiği gayrimenkuller üzerinde yatırımlar yaparak satmak, kiralamak veya işletimini gerçekleştirmek amacıyla 2006 yılında Zorlu Holding AŞ bünyesinde kurulmuştur. Zorlu Gayri1menkul'ün hedefi; piyasa beklentilerini, müşteri talep ve ihtiyaçlarını doğru analiz etmek suretiyle, değerli araziler üzerinde dünya standartlarında özgün projeler geliştirmek ve eksiksiz müşteri memnuniyeti sağlamaktır.
Emlakşikayeti / Haber

15 Kasım 2011 Salı

Remax gayrimenkul danışmanından kaba kuvvet!

Bagdat Caddesi'nde kiralık için gezdiğimiz evin kirasının evin kalitesine gore çok yüksek olduğunu, bunun Remax gibi bir firma tarafından regule edilmesi gerektiğini, boşu boşuna geldiğimi söylediğim yetkili N.Ç ise kendisininde benim için kalkıp geldiğini söyledi. Ben de bunun zaten işi olduğunu söylediğimde beni ittirerek kapı dışarı etti. Bunun büyük bir ayıp olduğunu şikayet edeceğimi söylediğimde de 'istediğin yere şikayet et' diyerek kaba tavrını devam ettirdi. Bu durumu bildirmek icin ofis yetkilisi Ş.K ile görüşmek istediğimde sekreteri toplantıda olduğunu, bana 2 gün sonra dönüş yapabileceğini söyledi. Uluslararası bir firmanin Türkiye temsilciliklerinde bu kadar kaba ve sorumsuz davranışlar olmamalı.

Beylikdüzü merkezde ‘7 yıldızlı tatil köyü konforu’

Demir İnşaat, Beylikdüzü’nün en merkezi lokasyonunda inşa ettiği prestijli konut ve yaşam projesi Ayışığı Vadi Evleri için, faiz artışına inat çok cazip bir kampanya düzenledi.
Vakıfbank’tan 60 aya kadar 0.70, 120 aya kadar 0.80 sabit oranlı konut kredisi ile evinizi alıp, keyifli bir yaşama adım atabilirsiniz. Üstelik dosya masrafı da yok, komisyon da… Kampanyanın bir başka seçeneği ise şu an kredi kullanmaya hazır olmayan tüketicileri yakından ilgilendiriyor. Çünkü sadece yüzde 30 peşinat vererek, 20 ay sonra yani evlerine taşındıklarında kredi ödemeye başlayabilirler. Fakat iki seçenekli bu kampanya sadece kısa bir süre ve sınırlı sayıda konut için geçerli.

Demir İnşaat, Ayışığı Vadi Evleri için herkese, her keseye uygun çözümler sunuyor. Konut kredisi faizlerinin arttığı şu günlerde Ayışığı Vadi Evleri’nden, Vakıfbank’tan 60 aya kadar 0.70 ve 120 aya kadar 0.80 sabit oranlı konut kredisi imkânı ile kolayca ev sahibi olmak mümkün. Dosya masrafı ve komisyon da olmaması önemli bir avantaj.

Demir İnşaat’ın yeni kampanyasında hemen kredi ödemeye başlamak istemeyenler için de çok cazip bir ödeme planı var. İsteyen tüketiciler sadece yüzde 30 peşinat veriyor ve 20 ay boyunca bütçesine göre ödeme yapıyorlar. Ayışığı Vadi Evleri’nin anahtar teslimi Mayıs 2013’te gerçekleşeceği için, site sakinleri 20 ay dolmadan evlerine yerleşiyor. Konut sahipleri geriye kalan bakiyeyi ise 20’inci ayın sonunda, yani evlerine taşındıktan sonra ödemeye başlıyorlar. İsteyen geriye kalan borcunu bir kere de ödüyor ve hesabını kapatıyor; isteyen kredi çekip uzun vadeli bir ödeme planı ile ev sahibi oluyor. Yani bu projeden konut alanlar 20 ay dolmadan evlerine taşınacakları için her durumda şimdi alıp, oturduktan sonra ödemenin zevkini yaşayacak. Kampanyanın bu seçeneği de herkese hayalindeki eve kolayca ulaşma fırsatı sunuyor.

Çeşitli büyüklükte ve özellikte 489 konut ve sosyal yaşam alanlarından oluşan Ayışığı Vadi Evleri, Beylikdüzü’nün merkezinde ‘7 yıldızlı tatil köyü konforu’ sunuyor. Proje bünyesinde; kaliteli konut birimlerini, zengin ve iyi planlanmış spor ve yaşam alanları ile eğlence ünitelerini, alışveriş ve ticaret birimlerini barındırıyor. Ayışığı Vadi Evleri’nde site sakinlerinin kendilerini şımartmak isteyecekleri her şey yanı başlarında… Hamam, sauna, buhar odası, masaj salonu, jakuzi, tuz odası bunlardan sadece birkaç tanesi… Demir İnşaat için, ilk kez Polonya'nın Velicko şehrinde tasarlanan tuz odaları; astım, öksürük, bronşit ve alerjik durumlar gibi birçok hastalığı tedavi ettiği kanıtlanarak dünyaya yayıldı. Bu odalarda, yer ve duvarlar kaya tuzuyla kaplanıyor, klima yardımıyla havaya karışan tuz partiküllerini vücut solunum yoluyla alıyor.

Kreş ve çocuk kulübü, çocuk havuzu, açık oyun parkı, kapalı oyun alanı ile çocuklar da unutulmuyor. Yine sosyal tesisler içinde; basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, squash, masa tenisi, açık olimpik yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, fitness center ve vitamin bar ile cafe, restaurant ve sinevizyon salonu yer alıyor.

27 yıldır inşaat sektöründe sayısız projeye imza atan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Beylikdüzü Ayışığı Vadi Evleri’nin merkezi konumu ve sahip olduğu sosyal olanakları ile alırken kazandıran önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Gayrimenkul yatırımcıları için, bölgesinde yüzde 65’e varan yüksek bir oran ile en hızlı yatırım getirisini sağlayan Demir İnşaat, sunduğu bu yeni kampanya ile Ayışığı Vadi Evleri’nde keyifli bir yaşamın kapısını aralıyor.

Tel: 444 21 160 / 0212 853 70 70
Emlakşikayeti / Haber

14 Kasım 2011 Pazartesi

Garden City Esenyurt'ta hemen teslim fırsatı!

Esenyurt’ta hayata geçirilen Garden City Evleri; Özyurtlar İnşaat imzası taşıyor.
45 bin metrekarelik inşaat alanında hayata geçirilen Esenyurt Garden City içerisinde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire türleri bulunuyor. 35 bin metrekarelik satılabilir alana sahip projede 420 daire, 13 mağaza ve dükkan bulunuyor.
Garden City’de daire sahibi olmak için ilk olarak yüzde 25 peşinat ödeniyor. Ardından kalan miktar, banka kredisiyle vadelendiriliyor. Özyurtlar İnşaat imzası taşıyan Garden City Esenyurt; 10 katlı 7 bloktan meydana geliyor.
Garden City Esenyurt Evleri’nde tapu teslimi ve konut teslimi hemen yapılıyor. Proje içerisinde; yürüyüş parkurları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları ve kapalı otopark gibi birçok özellik yer alıyor.
Tel: 0212 620 87 00
Emlakşikayeti / Haber

Beylikdüzü Otoport AVM açılıyor!

Gül Yapı ve Kullar İnşaat'ın ortaklığında inşa edilen Otoport AVM'nin lansmanı 16 Kasım'da yapılacak.
Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük otomobil alışveriş merkezi Otoport AVM’nin lansmanı 16 Kasım 2011’de yapılacak. Gül Yapı ve Kullar İnşaat’ın ortak projesi olan 120.000 metrekarelik alana sahip Otoport AVM, otomotiv sektörünün kalbinin attığı yer olacak.

16 Kasım 2011 Çarşamba günü Otoport AVM’nin tanıtımı ile ilgili düzenlenecek olan, Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunacağı Basın Toplantısı 16 Kasım 2011 Çarşamba günü yapılacak.
Kısaca Otoport AVM?
Mimar Metin Hepgüler tarafından yapılan Otoport projesi 21 bin metrekare alana kuruluyor. Projenin inşaat alanı ise 120 bin metrekare olarak belirlendi.
7 katlı olarak yapılan projenin içinde test sürüş pisti yer alacak.
Otobüs ve metrobüse ile ulaşım kolaylığı sağlayan Otoport projesinde restoranlar, kafeler, çocuk oyun alanları, yapı market, servisler ve banka şubeleri yer alacak.
Araç almak isteyenlerin vakit harcamadan tek noktada işlem yapabilmeleri için noter, sigorta şirketleri ve banka şubelerinin tüketicilere büyük kolaylık sağlayacak.
Emlakşikayeti / Haber

Altıner Residence; Bağdat Caddesi'nde residence keyfi!

Koç Yapı İnşaat ve Dervişoğlu İnşaat’ın birlikte inşa ettiği Bağdat Caddesi’nde yer alan Altıner Residence'de metrekare satış fiyatları 5 bin TL'den başlıyor.
Altıner Residence, caddenin kalabalığından uzak, konforlu ve özgün yaşam standartlarına uyumlu, elit bir yaşamın vazgeçilmez parçası olarak karşımıza çıkıyor.
Adalar ve Marmara Denizi manzaralı Altıner Rezidans tek blokta 1150 metrekare arsa üzerinde, 24 dairesi ile yükseliyor.
Feng Shui’den ilham alınarak düzenlenen iç mekanlarıyla inşa edilen proje, adalar ve Marmara denizi manzarasına da sahip. Altıner Residence’de metrekare fiyatları 5 bin ile 6 bin TL arasında değişirken, proje teslim aşamasında müşterilerine, yüzde 25-30 kazanç sağlamayı da taahhüt ediyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu çalışma grubu tarafından projelendirilen Altıner Residence, A+ müşterilere hizmet vermek üzere tasarlanıyor. Her daireye ait özel teknolojik kapalı otopark, 24 saat güvenlik de bulunuyor.
Tel: 0216 550 79 80-81
Emlakşikayeti / Haber