30 Eylül 2011 Cuma

Bankaların konut kredileri faiz oranları?

Bazı bankalar konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranlarında değişikliğe gitti.
Bazı bankalarından 30 Eylül Cuma günü itibariyle tüketici kredisi faizleri 6 ay ve 1 yıl vadede faiz oranı 1,39 ile 1,69 arasında değişirken, 1 ila 2 yıl arasında değişen vadelerde taşıt kredisinde faiz oranı 1,25 ile 1,45 arasında, konut kredisinde de 5 yıl vadede 1,02 ile 1,23 arasındaki bantta bulunuyor.
Bankaların tüketici kredisi faiz oranları 6 ay ile 1 yıl arasındaki vadede aylık yüzde 1'in üzerinde bulunuyor.
Vakıf Bankası'nın tüketici kredisinde aylık faiz oranı yüzde 1,39 olarak açıklanırken, Finansbank ve Denizbank'ta bu oran yüzde 1,69 olarak belirlendi.
Taşıt kredileri de 1 ila 2 yıla kadar vadelide 1,25 ile 1,45 arasında değişen faiz oranları tüketicilere sunuluyor.
Konut kredileri ise 5 yıl vadede 1,02 ile 1,23 arasındaki faiz oranları tüketicilerin kullanımına sunulurken, 10 yıl vadede ise 1,09 ile 1,23 arasındaki değişen faiz oranlarıyla kredi alınabiliyor.
30 Eylül Cuma günü itibariyle bazı bankaların tüketici, araç ve konut kredi faiz oranları ve vadeleri şu şekilde:
   
Tüketici Kredisi Taşıt Kredisi Konut Kredisi
6 Ay 1 Yıl 1 Yıl 2 Yıl 5 Yıl 10 Yıl
Yüzde/aylık Yüzde/aylık Yüzde/aylık
Ziraat Bankası - 1,55 1,45** 1,45** 1,05 1,12
İş Bankası 1,59 1,59 1,29 1,29 1,04 1,12
Garanti Bankası 1,59 1,59 1,34 1,34 1,04* 1,14*
Akbank - 1,61 1,31** 1,31** 1,03 1,13
Yapı ve Kredi 1,59 1,59 1,29** 1,29** 1,04 1,09
Vakıfbank 1,39 1,39 1,29 1,29 1,02 1,12
Halk Bankası 1,55 1,55 1,25** 1,25** 1,16 1,20
Finansbank 1,69 1,69 1,34 1,34 1,12 1,18
Denizbank 1,69 1,69 1,25 1,25 1,23 1,23
Türk Ekonomi Bankası 1,49 1,49 1,29 1,29 1,05 1,10
*Sabit faizli konut kredisi, aylık ve yıllık maliyet oranı hesaplamaları 80 bin lira kredi tutarı için hesaplandı. Hesaplamaya sigorta masrafları dahil edilmedi.
**Kaskonun banka tarafından yapılması durumunda geçerli faiz oranıdır.
Emlakşikayeti / Haber

Konakkale Bosphorus; eşşiz Boğaz manzarası!

Çanakkale'nin Kepez ilçesinde Makro-Torkam işbirliğinde hayata geçirilecek olan Konakkale Bosphorus projede 237 daire bulunacak.
Çanakkale'nin Kepez beldesi yakınlarına Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirdiği proje kapsamında, Makro-Torkam İş Ortaklığı tarafından Çanakkale Boğazı manzaralı 237 konut yapılacak.
Makro-Torkam İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Kepez'deki Kolin Hotel'de düzenlediği basın toplantısında 'Konakkale Bosphorus' projesi hakkında bilgi verdi. Dereli, "TOKİ'nin hasılat paylaşım yöntemi, genel olarak büyük şehirlerde oluyordu. Hasılat paylaşım yöntemini Çanakkale'de ilk defa TOKİ tarafından sunulması bir şanstır. Biz de bu çerçevede yapılan ihaleye katılarak, en yüksek teklifi vermek suretiyle projemizi gerçekleştirmek üzere kollarımızı sıvadık" dedi. Konutların yapılacağı arazinin üniversiteye, Marmara bölgesinin yapılacak en büyük hastanesine yakın olduğunu dile getiren Dereli, şu bilgileri verdi:
"Projemizin lokasyonuna baktığımız zaman Çanakkale'nin tam merkezini tarif ediyor. 20 milyon dolar yatırım bedeline sahip projemizde 10 blok ve 237 daire var. Bunlar 1+1'den 4+1'e kadar, bahçe dublekslisinden teraslı daireye kadar, 8 tane tripleks villa ve 8 tane ticaret alanına kadar çeşitlilik arz ediyor. Projenin 2013 yılı ekim ayında tamamlanması öngörülüyor."
Emlakşikayeti / Haber

Avrupa'dan 'Regnum Escana Konutları'na ödül!

Regnum Escana Evleri, European Property Awards'te En iyi web sitesi, En İyi İç Dizayn ve En İyi Karma Kullanım dallarında ödül aldı.
Regnum, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul yarışmalarından biri olan ”European Property Awards’ten üç ödülle döndü.

Regnum’un kurumsal web sitesi en iyi “En iyi web sitesi” seçilirken, Bodrum’da Regnum tarafundan hayata geçirdiği Escana evleri ise ”En İyi İç Dizayn” ve ”En İyi Karma Kullanım” dallarında büyük ödülü almaya hak kazandı. Regnum, 22-23 Eylül akşamı Londra Mayfair’deki Park Lane Hotel’de gerçekleşen törenle ödüllerini aldı.

European Property Awards adıyla 17 yıldır düzenlenen yarışmada 3 farklı kategoride ödül kazanan Regnum, rekabetin yüksek olduğu ”Avrupa Gayrimenkulleri” alanında güçlü rakiplerini geride bıraktı. Escana Evleri ile “En İyi İç Dizayn” ve “En İyi Karma Kullanım” ödüllerinin yanı sıra Regnum kurumsal web sitesi www.regnum.com.tr ile de ‘”En iyi Web Sitesi” dallarında birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Yarışmadan üç ödülle dönen Regnum, Avrupa kıtası için düzenlenen yarışmanın ikinci aşaması olan Dünya Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) için, Avrupa ve Afrika kıtalarının en iyileri, kendi kategorilerinde Afrika, Amerika, Arap ve Asya Pasifik’teki ödüllü projelerle yarışacak.

Google ve Bloomberg Televizyonu’nun ortaklığında gerçekleşen ve gayrimenkul sektöründe kolektif bilgisi ile saygın bir yere sahip olan Property Awards’ın jüri üyeleri arasında; Google İngiltere Başkanı James Bacon, İngiliz Gayrimenkul Federasyonu CEO’su Peter Bolton King, Kraliyet Mühendisler Odası Birliği Başkanı David Dalby ve Royal Bank of Scotland’dan Mike McNamara bulunuyor.

Regnum Escana Evleri

Bodrum’un kendine özgü mimarisi ile 21. yüzyılın teknolojisini harmanlayarak sakinlerine Bodrum deneyimi yaşatan Regnum Escana Evleri, konumu ve mimari tasarımıyla Bodrum’un gözde yaşam alanlarından biri oldu. Regnum Escana’da üç katlı olarak inşa edilen 25 villa, 18 dönümlük bir alana ve toplam 10.800 metrekare inşaat alanına sahipken, villaların büyüklüğü ise 400 ile 450 metrekare arasında değişiyor. “Akıllı ev” konseptiyle inşa edilen Escana’da, uzaktan cep telefonu ve internet aracılığıyla evin ısıtma ve kliması önceden çalıştırılabiliyor; aydınlatma ve televizyon da dâhil olmak üzere bütün elektrikli ve elektronik aletler kumanda edilebiliyor.
Emlakşikayeti / Haber

Elektriğe yüksek zam!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) elektrik fiyatlarına zam yaptı...
Yüzde 9,57 olarak faturalara yansıyacak. Akşam saatlerinde Türkiye elektrik fiyatlarındaki yüksek zam oranını son dakikayla öğrendi. Yüzde 9.57 oranındaki zamla konut elektriğinin kw saati 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 29.5 TL olacak..

ZAMLAR 1 EKİM'DE GEÇERLİ OLACAK
Günlük hayatta sürekli kullanılan elektrik için yapılan açıklamalarda %9,57 oranında zam yapıldığı fakat bu zammın sadece konutlar için geçerli olduğu bildirildi. Yapılan zammın 1 Ekim'den itibaren geçerli olacağı yapılan açıklamalar arasında.
Emlakşikayeti / Haber

Avrupa'dan Ottomare Suites'e ödül!

Ottomare Suites, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri töreninde En iyi çoklu rezidans kategorisinde ödüle layık görüldü.

İstanbul’un kesintisiz deniz manzarasına sahip en prestijli noktasında etkileyici bir mimari ile yükselen Ottomare Suites projesi, gayrimenkulün en prestijli yarışması 'European Property Awards'da ödüle layık görüldü. Mimarlar Workshop tarafından tasarlanan Ottomare Suites, “En iyi çoklu rezidans” kategorisinde ödüllendirildi.

Dünyanın önemli gayrimenkul yarışması olarak ilan edilen 2011 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) sonuçları 23 Eylül'de Londra'da The Park Lane Hotel'de düzenlenen törende açıklandı.

26 farklı kategoride 21 ülkeden yüzlerce projenin yarıştığı International Property Awards'ın (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) Avrupa ayağı European Property Awards'da (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) “En iyi çoklu rezidans” kategorisinde Ottomare Suites projesi ödüle layık görüldü.

Sinpaş ve Barwa işbirliğiyle Aralık 2010 tarihinde inşasına başlanan Ottomare Suites, 13 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu, 1+1’den 5+1’e kadar uzanan 56 farklı suit seçenekleriyle toplam 355 suitten oluşuyor. Kesintisiz deniz manzarasına karşı, lavanta çiçeklerinin kullanıldığı jakuzili kat bahçeleri, lüks otel hizmetleri, Türkiye’de bir ilk olan ve projeye özel tasarlanan deniz limuzini hizmeti, ayrıcalıklı sosyal donatıları ve seçkin markaların yer alacağı alışveriş alanıyla Ottomare Suites projesi, İstanbul’un kalbinde prestijli ve seçkin bir yaşam sunuyor.

Merkezi konumuyla dikkat çeken Bakırköy Ottomare Suites projesi, ayrıca Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirerek, projeye özel deniz limuzini hizmeti sunuyor. Sadece Ottomare Suites sakinlerinin kullanabileceği bu ayrıcalık ile İstanbul'un yoğun trafiği Ottomareliler için artık sorun olmayacak. İstedikleri yere hızlı ve konforlu deniz ulaşımı sayesinde daha rahat ulaşabilecekler.

Şehrin merkezinde olmasına karşın, gürültüden ve stresten uzak sakin bir yaşam sunan Sinpaş Ottomare Suites, standart ve özel hizmetleriyle ayrıcalık kavramını somutlaştırıyor. Kat bahçe bakımı, catering ve yemek sipariş hizmeti, 24 saat özel güvenlik, concierge hizmeti, park-vale hizmeti, helikopter kiralama, resepsiyon, seyahat, transfer ve rezervasyon, alışveriş, parti ve organizasyon hizmetleri sunarak yaşamınızı kolaylaştırıyor.

Denize karşı huzurlu ve lüks bir yaşam sunan Ottomare Suites projesinin teslim tarihi ise Aralık 2012 olarak planlanıyor.
Tel: 444 1974
Emlakşikayeti / Haber

29 Eylül 2011 Perşembe

Soyak Evostar görücüye çıkıyor!

50. yılını kutlayan Soyak, 4 Ekim Salı günü Evostar adı verilen bir projeye başlıyor.
Evostar projesi 2 yılda tamamlanacak. Halkalı Evostar projesi 4 Ekim 2011 tarihinde görücüye çıkacak.

Soyak Evostar projesi, Halkalı’da yükseliyor. Halkalı Evostar projesi yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanacak ve konutlar sahiplerine teslim edilecek.

Evostar projesi 4 Ekim 2011 Salı günü Sait Halim Paşa Yalısı’nda Soyak Holding CEO’su Sayın Emre Çamlıbel’in katılımıyla görücüye çıkacak. Evostar Soyak projesi 85 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak.

Tel: 444 0 795
Emlakşikayeti / Haber

Nevbahar Botanik; doğa ile iç içe bir yaşam!

Ankara’nın en gözde konut projeleri arasında yerini alan Nevbahar Botanik, YDA Grup  imzası taşıyor.
Nevbahar Botanik’te konut fiyatının yüzde 30’u peşin ödeniyor. İki ara ödeme yapıldığı takdirde kalan miktar teslimde ödenebiliyor. Ya da yüzde 25 peşinatla banka kredisi kullanılıyor.

Ankara Nevbahar Botanik projesi YDA Group tarafından Ankara Yenimahalle'de inşa ediliyor. Nevbahar Botanik projesinde evler 2012 yılının Mayıs ayında teslim edilecek. Nevbahar Botanik’te 2+1 konutlar 103 metrekare, 3+1’ler 141 ve 142 metrekare, 4+1’ler ise 165 metrekare olarak inşa edildi.

Nevbahar Botanik Ankara projesi adını aldığı 56 bin metrekarelik botanik parkıyla dikkat çekiyor.
Nevbahar Botanik'in sosyal alanlarında basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, koşu, yürüyüş parkuru ve bisiklet yolları bulunuyor. Nevbahar Botanik projesinde yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, tenis kortu, futbol sahası, kafeterya, seyir terası oturma grupları, süs havuzları, özel ışıklandırma ve fıskiyeler ile görsel zenginlik özel tasarım peyzaj ve zengin yeşil alanlar, otomatik bahçe sulama jeneratör ile kesintisiz enerji imkanı, özel çevre, bahçe ve çim aydınlatma elemanları, çöp toplama merkezi, engellilerin rahatça dolaşımını sağlamak amaçlı site içi ve blok girişlerinde rampalar, özel engelli otoparkları, her daire için açık otopark yer alıyor.

4 etaptan oluşan Ankara Nevbahar Botanik 1.244 konuttan meydana geliyor. Projede şu sıra satışı devam eden etap 11 ve 16 katlı 4 blok şeklinde inşa ediliyor.

Tel: 312 386 18 18
Faks: 0312 386 18 19
Satış Ofisi: Serhat Mahallesi 1281 Sokak İvedik - Yenimahalle / Ankara
Emlakşikayeti / Haber

TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi'nde 400 TL taksitle! Son gün yarın!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara Turkuaz Vadisi Projesi kapsamındaki konutların başvuruları 30 Eylül 2011 tarihine kadar ilgili bankanın tüm şubeleri tarafından kabul edilecektir.
Konut alıcıları, tercih ettikleri satış bedelinin %10’u oranındaki veya 10.000 TL tutarındaki peşinat miktarını 30 Eylül 2011 tarihine kadar T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin yetkili şubelerine yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre %10 peşinat oranı için 180 ay ve 10.000 TL. peşinat bedeli için 240 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Dileyen alıcılar, sözleşme anında konut bedelinin %1’inden az olmamak kaydıyla ek peşinat ödemesi yapabileceklerdir.
Peşin alımlarda %30 indirim uygulanacaktır.
Ankara Turkuaz Vadisi Projesi'nde 8 adet konut 08.08.2011 tarihinde satışa eklenmiştir.
Konutların satış fiyat ve koşulları ilgili banka Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.
TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi Satış Duyurusu 
TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi Fiyat Listesi
TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi Satışa İlave Edilen 8 Konutun Fiyatları
Emlakşikayeti / Haber

Maritza Residence; Ataşehir'e değer katan proje!

28 Şubat 2011 tarihinde temeli atılan Maritza Residence, Ataşehir'de yükseliyor.
Ataşehir’de 2 bin 600 metrekare alana inşa edilen Maritza Residence Ataşehir projesinin inşaat alanı ise 5 bin 800 metrekare olarak belirlendi.

Meriç İnşaat & Milimetrik İnşaat tarafından hayata geçirilen projede toplam 48 konut yer alıyor. Ayrıca 6 dükkan da yer alıyor. Projedeki konutlardan 1+1'ler 90 metrekare; 2+1'ler 120 metrekare ve 3+1'ler 180 metrekare olarak belirlendi.

2 hafta içinde satış ofisinin açılacağı ve örnek daire hazırlıklarına başlayacak projede 19 katlı tek bir blok bulunuyor.

Maritza Residence Ataşehir projesinde konutların metrekare birim fiyatları 3 bin 500 dolardan başlıyor, 4 bin 500 dolara kadar yükseliyor.
Maritza Residence projesinin sosyal alanlarında ise fitness salonu, açık ve kapalı  yüzme havuzu, sauna, buhar odaları, çocuk parkı, yürüyüş ve koşu parkurları ayrıca en üst katta görkemli bir manzaraya sahip residence sakinlerinin kullanımında olacak lounge ve restaurant bulunuyor.
Ayrıca projede Maritza Rezidans Ataşehir projesinde 150 araçlık, 4 bin metrekarelik otopark bulunuyor.
Maritza Ataşehir Residence 2012 Şubat'ta teslim edilecek.
Tel: 0216 425 16 16
Emlakşikayeti / Haber

28 Eylül 2011 Çarşamba

Bir İstanbul 'Halden Anladı' satışlar patladı!

Ispartakule'de hayata geçirilen 1stanbul projesinde evler, "halden anlayan ödeme planıyla" satılacak. Teslim tarihine kadar müşteriden peşinat ya da taksit ödemesi alınmayacak.
Ispartakule'de TEM çıkışında yer alan ve içinde farklı konut tiplerini barındıran 1517 katlı, 11 bloktan oluşan, yüzme havuzundan fitness salonuna kadar pek çok sosyal tesisi içinde barındıran Bir İstanbul'un yüzde 85'i yeşil alandan oluşuyor.

1 + 1 daire fiyatının 102 bin TL'den başladığı, 1 İstanbul Projesi'nde 2+1,3+1 ve 4+1 daire seçenekleri de bulunuyor. 4+1'lerde fiyat 400 bin TL'ye kadar yükseliyor. Ayrıca ödemeler başlamadan alınan dairelere ikinci el devir olanağı da sağlanıyor.

Projeye ilişkin bilgiler veren İcra Kurulu Üyesi Halil Ege, "Şehrin tüm imkanlarını bünyesinde barındıran istanbul projemizde 1300 metrekarelik sosyal alanımız mevcut. Pojede yer alan buz pisti ise istanbul'u farklı kılan özelliklerden sadece bir tanesi" diye konuştuğunu söyledi.

Akyüz, işsizlik sigortası ve dekorasyon kredisi olanakları da sağlayan ödeme planını "halden anlayan ödeme planı" olarak tanımladı. Akyüz, Bu ödeme planı ile işsiz kalma riskinden, ödemeler başlamadan ikinci el devir imkanına kadar pek çok konuya çözüm getirmeye çalıştık.

Buna göre, Bir İstanbul Ispartakule Projesi'nin lansmana özel ödeme planından faydalanarak, 2011 Ekim ayının ortasına kadar konut alanların işsiz kalması durumunda kredi taksitleri 12 ay boyunca işsizlik sigortası kapsamında ödenecek. Arzu edenler taşınma ve yeni eşya maliyetlerini de dekorasyon kredisi kapsamına alabilecek" dedi.

Ispartakule'nin girişinde kurulan 1188 konutluk 1 İstanbul Projesi, 'halden anlayan' ödeme planı ile satışa sunuldu. Alınan bilgilere göre ödeme planından memnun kalan tüketiciler, projeden yer alabilmek için birbirleriyle yarışıyorlar.
Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı ortaklığı tarafından hayata geçirilen projede şu ana kadar 400 konut satıldığını söyleyen İstanbul Projesi İcra Kurulu Üyesi Adnan Akyüz, Ekim 2012'de tamamlanacak İstanbul'dan ev almak isteyenlere, Ekim 2011'in ortasından teslim tarihine kadar hiçbir ödeme yapmadan ev sahibi olma fırsatı sunulduğunu söyledi.
Tel: 212 405 09 40
Emlakşikayeti / Haber

Kartalkule; Anadolu Yakası'nda çığır açan proje!

EA Group bünyesinde kurulan EA İnşaat, farklı ve sıradışı projesi Kartalkule ile gayrimenkul sektörüne adım atıyor.
Dünyanın seri üretimle üretilebilen ilk çift motorlu jeti Eclipse 500’ü üreten Eclipse Havacılık şirketinin ortağı EA Grup, tamamı güney cepheye konumlandırılmış olan Kartalkule projesinin lansmanı bugün gerçekleştirdi.
EA İnşaat tarafından İstanbul’un yeni iş merkezi olarak tasarlanan Kartal’da inşaatı başlayan Kartal Kule hem konumu, hem de mimarisiyle dikkat çekiyor.
Dünyanın gayrimenkul alanında en prestijli ödüllerinden biri olan “International Property Awards”tan Avrupa Gayrimenkul Ödülüne layık görülen Kartal Kule’nin yaratıcısı ise mimari alanda çok yönlü projelere imza atan Çamoğlu Mimarlık.
İstanbul Kartal Kule’de kişilerin hayatlarını kolaylaştıracak tüm hizmetler yer alacak. Kuaför, lostra salonu, kuru temizleme, terzi, eczane ve banka ATM’lerinin yanısıra özel acil sağlık, adliye sarayına kesintisiz shuttle servisi, vale parking, copy center, hobi odaları, kütüphane ve bir çok donanım ve hizmet bulunuyor.

Kartal Kule’nin sunacağı hizmetler bununla da sınırlı kalmıyor,  back office ve concierge hizmetleriyle de Kartalkule sakinlerine ayrıcalıklı bir dünyanın kapıları açılıyor. Bu ayrıcalıklı dünyada motor yat ve speed boat ile İstanbul’un her yerine deniz ulaşımından, VIP limuzin araçlarla 24 saat transfer servisi gibi hizmetler de var.
“Tek bir kişi fark yaratabilir, tek bir bina da“ mottosuyla iddiasını ortaya koyan bir proje olan Kartal Kule mimari özellikleri ile olduğu kadar lokasyonuyla da dikkat çekiyor. Çok yakında Kartal’da açılmaya hazırlanan dünyanın en büyük adliyesi Kartal Adalet Sarayı’nın yanıbaşında, E-5 üzerinde, Kartal Metrosu Soğanlık durağı çıkışında merkezi konumda bulunan Kartal Kule; TEM’e 5 dk, Sahilyoluna 2 dk, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 10 dk ulaşım mesafesinde yer alıyor.
Tel: 0212 328 31 39
Emlakşikayeti / Haber

Binlerce dövizzedeye müjdeli haber?

İsviçre Frangı ve Yapon Yeni ile konut kredisi çeken 200 bin dövizzedeye Yargıtay'dan müjdeli haber.
20 milyar dolarlık dövizzede dosyasında hesaplar değişiyor. Japon Yeni ve İsviçre Frangı'yla konut kredisi kullanan ancak iki para biriminin de aşırı değerlenmesi ile mağdur durumda kalan 200 bin dövizzedeye Yargıtay'dan müjdeli haber geldi.

EMSAL OLACAK
İzmir' de oturan Kamile Kaya tarafından 2009'da açılan dava, Yargıtay'a taşındı. Yargıtay da ilk derece mahkemesinin kararını bozdu ve yaşanan durumda bankanın da kusurlu olduğuna karar verdi. Bankanın tek taraflı koruma sözleşmeleri imzalatmasının hukuksuz olduğunu belirten Yargıtay, ayrıca yaşanan olayda yine bankanın 'kuvvetli yönlendirme etkisi var' kanatine vardı. Böylece binlerce döviz mağduru için ödedikleri kredinin yeniden hesaplanması ve TL kredisine dönüştürülmesi için umut doğdu. Davayı yürüten İzmirli avukat Burak Yalçın'a göre, kararla birlikte dövizzede dosyası yeni bir sürece girdi. Yalçın, "Bu konuyu emsal gösterip tüm mağdurlar haklarını arayabilecek" dedi. Döviz Mağdurları Derneği Başkanı Mustafa Reşit Özbalcı da kazanılan davanın dövizzede tarihinde bir ilk olduğunu ve diğer davalara da emsal teşkil edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Dövizle kredi çeken arkadaşlarımızın direkt bu davayı emsal göstererek kredilerinin TL kredisine dönüştürülmesi istemiyle dava  açma imkanları var."

BİR DÖNEM MODAYDI
Türkiye'de döviz kuru ile borçlanma 2007 ve 2008'de moda olmuştu. Özellikle düşük faizli Japon Yeni ve İsviçre Frangı kredisinin cazibesine kapılan çok sayıda kişi, bu para birimleri üzerinden borçlara imza attı. 2008 krizi sırasında Yen'deki aşırı değerlenme, kredi taksitlerinin bir çoğunu 'ödenemeyecek' düzeylere taşıdı.

Kaynak: Takvim
Emlakşikayeti / Haber

'Merkez Kayaşehir Business' 1 Ekim'de görücüye çıkacak!

Makro İnşaat tarafından “65 bin konut 1 iş merkezi” sloganıyla lanse edilen Merkez Kayaşehir Business, bölgenin tek iş merkezi olma özelliğini taşıyor.
63 bin metrekare kapalı, 36 bin 700 metrekare kiralanabilir alanda 172 mağazanın yer aldığı Merkez Kayaşehir, TOKİ öncülüğünde hızla gelişen Kayaşehir'in tam kalbinde yükseliyor.

Makro İnşaat tarafından yapılan Merkez Kayaşehir Business projesinde satışlar 1 Ekim 2011 tarihinde başlayacak. 100 milyon liralık yatırım bedeliyle yapılan Kayaşehir Business projesinde Private Officeler 25,32 ile 61,40 metrekare büyüklüğünde. Personal Officeler 93,56 metrekare büyüklüğünde.

Bölgenin ihtiyaç duyduğu alışveriş mağazalarını ve markaları Kayaşehir’e taşıyan Merkez Kayaşehir alışveriş merkeziyle aynı kompleks içerisinde yer alan Merkez Kayaşehir Business, yine bölgenin ihtiyaç duyduğu ve iş merkezi bünyesinde faaliyet gösterebilecek tüm sektörlere ev sahipliği yaparak kompleksi tamamlayıcı rol üstlenmiştir. Merkez Kayaşehir Business binasının ikizi olan kule ise uluslar arası oteller zinciri Hilton Worldwide markası olan Hampton By Hilton’a ev sahipliği yapacak.

Tel: 444 67 59
Emlakşikayeti / Haber

Kılıçoğlu, Delta ve Yetişkin Yapı'dan Kartal Projesi!

Hukukçular Towers projesiyle adını duyuran Kılıçoğlu Yapı ve Delta Group, Yetişkin Yapı bir araya gelerek Kartal’da yeni bir ofis projesine başlayacak.

Kartal’da Adliye Sarayı’na çok yakın bir konumda bulunan Hukukçular Towers’a yakın bir mesafede yeni bir ofis projesi başlıyor. Kılıçoğlu Group, Delta Yapı ve Yetişkin Yapı imzasıyla yükselecek olan yeni projesinin ismi henüz belli değil.

İki ay sonra temeli atılarak yapımına başlanacak olan yeni ofis projesinde 200 adet ofis ve 30 adet mağaza yer alacak. 29 katlı tek blok halinde tasarlanan projede teslimler 36 ay sonra gerçekleşecek. 55 bin metrekarelik kapalı alanı olan ofis projesinin blok yüksekliği 120 metre olacak. Projede ofislerin büyüklükleri 80 metrekare ile 800 metrekare arasında değişecek.

50 milyon dolarlık yatırımla yapılacak olan projede satışlar da iki ay sonra başlayacak.

Tel: 0216 370 0 400

Emlakşikayeti / Haber

27 Eylül 2011 Salı

Ağaoğlu 5 yıl 0 faiz dedi, 10 günde 250 daire sattı!

Ağaoğlu İnşaat yeni başlattığı 5 yıl sıfır faizli kredi kampanyası ile 10 günde 250 dairenin satışını gerçekleştirdi.

Gayrimenkul sektöründeki projeleri ve düzenlediği kampanyalarla dikkatleri çeken Ağaoğlu İnşaat, ‘5 yıl sıfır faiz kampanyası’ ile de büyük bir başarı yakaladı. Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 10 gündür devam eden kampanyada 250’ye yakın konut sattıklarını belirterek, toplamda 138 milyon lira ciro elde ettiklerini söyledi.

Toplamda 30 günlük süreyi kapsayan kampanya kapsamında hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Ağaoğlu, “Kampanyamız çok fazla ilgi görüyor. İşlem gören 250’ye yakın konutun çok büyük bir bölümünün sözleşmeleri yapıldı. 10 günlük veriler de kampanyanın etkisini ortaya koyuyor. 30 gün sonunda ise 400 daire satışına ve 250 milyon lira ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Bu gidişle hedeflerimizin üzerine çıkabiliriz” dedi.
Kampanyanın tüm projelerinde geçerli olduğunu ifade eden Ağaoğlu, My World Europe Ayazağa’da 124 daire, 8 dükkân ve 15 villa, My Towerland Ataşehir’de 52 daire, My HomeMaslak’ta 48 daire ve az sayıda dairenin kaldığı My Town Ispartakule’de ise 4 dairelik işlem gerçekleştiğini söyledi.

Kampanyalar geleneksel oldu

Ali Ağaoğlu, bu kampanyanın mevsimsel olarak sektörün hareketlendiği dönemde yapıldığını hatırlatarak, “Biz piyasanın açıldığı her sonbahar başında böyle bir kampanya düzenliyoruz. Bu kampanyalar bizim için geleneksel oldu” diye konuştu. Kampanyada alıcıların tercihlerini dikkate aldıklarını ve ayrıntıları buna göre netleştirdiklerini belirten Ağaoğlu, banka kredilerinin yanında kendilerine borçlanmak isteyenlerin beklentilerine karşılık verdiklerini dile getirdi.

Kendi finansman sistemlerini uygularken müşteriye zaman kaybettirmediklerini ve kısa sürede işlemleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ali Ağaoğlu, “Kampanyadan faydalanmak isteyenin kısa sürede sözleşmesini imzalayabiliyoruz. Banka kredisi olduğunda bu işlem çok daha fazla uzayabiliyor. Fakat arada kredi olmayınca ilk ziyarette sözleşmeyi imzalıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HALK DAHA KISA VADE İSTİYOR

Piyasada az da olsa kriz tedirginliği yaşandığını ama kendilerinin hiçbir zaman böyle bir endişesi bulunmadığını anlatan Ağaoğlu, kriz dönemlerinde yaptıkları yatırımlarla piyasaya olan güveni ortaya koyduklarını kaydetti. Ağaoğlu, kampanyada 60 ay sıfır faiz uygulaması yapmalarına rağmen alıcıların daha kısa vadeleri tercih ettiğine vurgu yaparak, “Alıcı profilinde kısa vade tercihleri ön plana çıkıyor. Beş yıl uygulamamıza rağmen, 24 ay vade isteyenler oluyor. Konutun prim getirisinni yüksek olması nedeniyle bankalardan mevduatını çekip bizden konut alanlar oluyor” diye konuştu.

Kampanyayı öz kaynaklardan finanse ettiklerini vurgulayan Ağaoğlu, “Mesela My World Europe projemizde 2 bin daire satıp 600 milyon lira hasılat elde etmiştik. Zaten projenin finansman sorunu yok. Dokuz ayda yüzde 40’ını tamamladık ve 1 yıl içinde teslim edeceğiz” dedi.
Ali Ağaoğlu kimdir?
Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954 tarihinde, Trabzon’a bağlı olan Of ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul Kanatlarımın Altında’da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda bu mesleği temelden öğrenen Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti; bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.

Babası ise ticari anlamda yollarını ayırmasının ardından Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu kuran Ali Ağaoğlu, kısa bir süre içerisinde inşaat, turizm ve hizmet sektörünün ülkemizdeki en büyük isimlerinden birisi oldu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990’lı yılların sonlarında başladığı “My” konseptli yaşam alanları ile ülkemizde inşaat sektörünün geleceğini belirleyen isim oldu. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerine büyük bir canlılık getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 yılını 1 milyar TL’lik bir ciroyla kapatırken, 2011 yılı için kendisine 2 milyar TL’lik bir hedef koyarak alanında liderliği sürdürmekte.

Şirketinin televizyonda yayınlanan reklamlarında rol alarak halk ile yakın ilişkiler kuran, farklı bir iş adamı profili çizen Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarında Ferrai, Tesla ve Bentley’in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olan başarılı iş adamı, lüks araba tutkusu ile tanınıyor.

Ali Ağaoğlu halen ayrı yaşadığı ilk eşi ile evlidir ve bu evlilikten üç çocuk sahibidir. İlerleyen yaşına rağmen günde 15 ila 17 saat arasında çalışarak kendisini dinç tuttuğunu belirten başarılı iş adamı, 25’den fazla şirketi bünyesinde barındıran Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı’dır.
Emlakşikayeti / Haber

Newday Gayrimenkul tarafından zarara uğratıldım!

Esenyurt'ta bulunan Newday Gayrimenkul'ün sahibi tarafından yanlış yönlendirmeler sonucu 3.000 TL paramdan oldum. Bu yanlış yönlendirmeler gerçekten istemeyerek mi oldu yoksa kasıtlı mı yapıldı bilemiyorum. Bahçeşehir'de topraktan yeni yapılan bir proje için görüştük. 10.000 TL peşinle 1+1 daire için anlaştık ve 3.000 TL kapora verdim. 2 gün sonra paranın geri kalanını ödemek için gittigimde firma sahibi olan yani kaporayı benden alan kişi yoktu. Ve orda çalışan eleman dairenin yüzde 30'unu peşin ödemem gerektiğini söyledi. Ben böyle bir ödeme yapamayacağım için vazgeçtim ve verdiğim 3.000 TL'yi geri istedim. Siz vazgeçtiniz kaporanız yanar dediler. Sonra ben bağırdım çağırdım. Firma sahibini 3 saat beklediğim halde gelmediği için birşey yapamadım. Ertesi gün farklı bir numaradan firma sahibini aradım ve oda paranın yandğını söyledi. Ben haklı olduğumu bir şekilde kabullendirince itiraf etmek zorunda kaldı; bazı ödemeleri varmış ve paramı harcamış. 3.000 TL'yi bana 3 parçada ödeyebileceğini söyledi. Yapacak birşey yoktu çaresiz kabul ettim. Bu olay iki hafta önce oldu ve ben son on gündür telefonlarıma cevap bile alamıyorum. Şimdilik bir avukatla görüştüm olayı anlattım ve firma sahibini incelemesini istedim. Kendisi daha öncede aynı bunun gibi iki olaydan icralık duruma gelmiş. İnsanları emlaksikayeti.com vasıtasıyla uyarıyorum!

Sharman Zekeriyaköy; maviyle yeşili kucaklayın!

Tes Yapı ve iştiraki Tes Gayrimenkul tarafından Zekeriyaköy’ün merkezinde hayata geçirilen Sharman Zekeriyaköy, 2 etap halinde yükseliyor.

Sharman Zekeriyaköy'ün ilk etabı 2012 yılının sonunda, ikinci etabı 2013 yılının Temmuz ayında tamamlanacak.

13 bin metrekare arazi alanı üzerinde hayat bulan Zekeriyaköy Sharman’ın tamamı orman, vadi ve deniz manzaralı bahçe ve çatı dubleksleri ile villalardan meydana geliyor.

42 adet bağımsız bölümden oluşan Sharman Zekeriyaköy Evleri’nde yer alan müstakil villalar iki tipte 212 metrekare ve 300 metrekare olarak tasarlandı. Bahçe ve çatı dublekslerinde ise 129 metrekare ile 155 metrekare arasında değişen 2+1 ve 3+1 seçenekler sunuluyor. Villalar ve bahçe dublekslerinin kendi kullanımlarına ayrılmış bahçeleri de bulunuyor.

Sharman Zekeriyaköy’den konut sahibi olabilmek için tamamı peşin ödeme yapılabiliyor. Veya bir miktar peşinat veriliyor. Kalan tutar için 120 aya kadar cazip faiz oranları ile vadelendirme yapılabiliyor.

Konumu itibari ile de ilgi çeken Şarman Zekeriyaköy, Sarıyer – Çayırbaşı tüneli ile Maslak – Levent bölgesinin 10 dakika uzağında, trafiğe ve şehrin kalabalığına karışmadan Boğaz hattının kıyısında yükseliyor.

British International School’a komşu olan Sharman Zekeriyaköy, İTÜ, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Işık Okulları, Doğa Koleji, Açı Okulları, Maslak Acıbadem Hastanesi, Amerikan Hastanesi gibi seçkin eğitim ve sağlık kuruluşlarının yanı başında hayat buluyor.
Tel: 0530 252 28 38
Emlakşikayeti / Haber

Hilpark Suites İstinye; lüks yaşamın habercisi!

Bay İnşaat tarafından 2007 yılında İstinye’de hayata geçirilen Hilpark Suites İstinye’de 2010 yılının Nisan ayından buyana yaşam devam ediyor. İstinye Hilpark'ta yer alan konutlar sahiplerine hemen teslim ediliyor.

9 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilen Hilpark Suites İstinye’nin toplam inşaat alanı ise 34 bin metrekare olarak tasarlandı. Proje 5 katlı 2 blokta toplam 91 konuttan meydana geliyor.

1+1 konut tipinden 5+1 konut tipine kadar farklı alternatifler sunan Hilpark Suites İstinye’de 33 farklı tipte konut yer alıyor. Projenin şuana kadarki doluluk oranı ise yüzde 70.

Hilpark Suites İstinye'den konut sahibi olmak isteyen alıcılar minimum yüzde 25 peşinat veriyor. Kalan tutar için 120 aya yüzde 0,99 faiz oranı ile vadelendirme yapılabiliyor. Tamamı peşin ödemeler de ise bir miktar indirim söz konusu olabiliyor. Projedeki dairelerin satışında firma Tekstil Bank, Finans Bank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası’yla çalışıyor.

Hilpark Suites İstinye’de 1 oda 1 salon konutlar 88 ila 161 metrekare olarak; 2 oda 1 salon konutlar 133 ila 200 metrekare olarak; 3 oda 1 salon konutlar ise 181 ila 200 metrekare olarak tasarlandı.

İstinye Hilpark Suites Tago Mimarlıktan; Gökhan Altuğ ve kısa bir süre önce aramızdan ayrılan değerli mimar Tatsuya Yamamoto imzası taşımaktadır.
Hilpark Suites İstinye’de, açık-kapalı kullanılabilen ısıtmalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, jakuzi, havuz kafe, güneşlenme terası, fitness center, sauna, buhar ve masaj odaları, pilates, yoga, step salonları, çocuklara özel 120 metrekare kapalı çocuk oyun bahçesi ve 40 metrekare çocuk oyun alanları bulunuyor.

Akıllı ev otomasyonu ve müzik sistemleri gibi donanımların bulunduğu Hilpark Suites İstinye’de ayrıca, Playstation, multimedya ve hobi odaları, toplantı odası, haftanın yedi günü hizmet veren restaurant/cafe, 24 saat hizmet veren teknik ve özel güvenlik servisi, concierge hizmetleri yer alıyor.

Tel: 0212 229 71 72
Emlakşikayeti / Haber

Kuzu Grup 'Spradon Vadi' görücüye çıkıyor!

Emlak Konut GYO ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımıyla Kuzu Grup'un inşa edeceği Spradon Vadi görücüye çıkıyor.

Spradon Vadi; Kuzu Grup tarafından  yükseliyor. Toplamda 674 adet konut, 363 apart ünite  ve 1 adet ticari ünite olmak üzere toplamda 1038 bağımsız bölümden meydana gelen proje; 27 Eylül Salı günü, 10.30'da Spradon Satış Ofisi II. kısımda görücüye çıkacak.

Emlak Konut GYO ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımıyla Kuzu Grup'un inşa edeceği projede konutlar da 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlanacak. Alanları 73 metrekareden başlayacak 13 farklı tipte konuttan meydana gelecek.
Lansmanı önümüzdeki hafta yapılacak olan proje; Spradon Teras Evler projesinin arka kısmında yer alacak. 28 ve 30 katlı 2 kulenin yanı sıra projede 9 ila 12 katlı kısa bloklar bulunacak.

Yeşil alan açısından zengin bir olan Spradon Vadi projesinin sosyal yaşam alanları da tüm ihtiyaçlara cevap verecek. Başakşehir'de konumlandırılacak projenin yapı ruhsatı 21 Eylül tarihinde alınmıştı. Projenin satış ofisi de saat 19.00-19.30'a kadar açık.

Tel: 444 58 98
Emlakşikayeti / Haber

26 Eylül 2011 Pazartesi

Myes Garden & sahibinden.com işbirliği!

Makrom Yapı tarafından Bahçeşehir, Esenyurt'ta konumlandırılan Myes Garden projesinde ön satışlar başladı.
Myes Garden isimli projede ön satış dönemine girildi.
Bahçeşehir Myes Garden kapsamında yer alan konutların teslimatları Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Toplam 400 konuttan gelen projede 20 ve 16 katlı 2 blok bulunuyor.
Myes Garden Esenyurt kapsamında yapılan ödemelerde yüzde 50'si peşin veriliyor ve geri kalan kısmı taksitlendiriliyor. Eğer sahibinden.com'dan alınırsa 10 bin TL'lik indirim yapılıyor. Proje toplamda 7 bin 350 metrekarelik alanda kuruluyor.

Tel: 0212 450 19 91
Emlakşikayeti / Haber

Avrupa PY'den 1stanbul’a özel “Halden Anlayan” ödeme modeli!

Avrupa PY, Ispartakule bölgesinin dikkat çekici projelerinden biri olan ve  farklı mimari yapısıyla öne çıkan 1stanbul projesine özel hazırladığı “Halden Anlayan Ödeme Planı” ile sektörde yine bir ilki hayata geçiriyor.
Ödeme konut alırken değil, konut teslim edildikten sonra yapılacak. İşsizlik ve dekorasyon sigortasının da bulundu modelde, ödemeler başlamadan alınan dairelere ikinci el devir olanağı da sağlandı
Toplu konut satışı ve pazarlamasında uzun yıllardır danışmanlık hizmeti veren Ediz Giray’ın yönetiminde faaliyet gösteren Avrupa PY, konut finansmanında yepyeni bir modele daha imza attı.
Geliştirdiği satış ve pazarlama yöntemleri ile konut üretimi yapan projelere bir çok yeni model kazandıran Avrupa PY, Ispartakule bölgesinin dikkat çekici projelerinden biri olan ve farklı mimari yapısıyla öne çıkan 1stanbul projesine özel hazırladığı “Halden Anlayan Ödeme Planı” ile sektörde yine bir ilki hayata geçiriyor.

Avrupa Konutları için geliştirdiği “Önce Otur Sonra Öde” finansman modeli ile konut sektöründe uzun yılardır kullanılan bir finansman modelinin yaratıcısı olan Ediz Giray, “Halden Anlayan Ödeme Planı” ile bir önceki modelinin 2.etabını gerçekleştirdi.  Ediz Giray, konut finansmanına 1stanbul için özel olarak hazırlanan yeni modelle ilgili olarak şunları söyledi:

İşsizlik sigortası ve ikinci el devir olanağı
“Bu ödeme modeli hem oturmak isteyen hem de yatırımcılar düşünülerek hazırlandı. Ödeme konut alırken değil, konut teslim edildikten sonra yapılacak. Peşinat olarak yüzde 25’i alınacak kalan tutar ise taksitlendirilecek. Bu finansman modelinde işsiz kalma riskinden, ödemeler başlamadan ikinci el devir imkanına kadar pek çok konuya çözüm getirdik. Mevcut konut kredilerinde alınan hayat sigortası maliyetinin yüksek olmasını göz önünde bulundurarak 1stanbul Projesi’nde sigorta zorunluluğunu ortadan kaldırdık.  Bunun yerine modelin içine işsizlik sigortasın dahil ettik. İşsiz kalırsam nasıl öderim kaygısının ortadan kaldırmak istedik. Buna göre, 1stanbul Projesi’nin lansman kampanyasından faydalanarak konut alanların işsiz kalması durumunda kredi taksitleri 12 ay boyunca işsizlik sigortası kapsamında ödenecek. İsteyenler taşınma ve yeni eşya maliyetlerini de dekorasyon sigortası kapsamına alabilecek. Metrekare fiyatı 1.750 TL’den başlayan 1stanbul Projesi’nde yatırımcılar da unutulmadı. Ödemeler başlamadan alınan dairelere ikinci el devir olanağı sağlandı.”

Konut alıcısı istedi, ortaya “Halden Anlayan” çıktı
Ediz Giray, konut finansman modelini hazırlamadan önce konut alıcısının ve koşulların çok iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Konut almak isteyen ancak şartları yüzünden alamayan veya bunu erteleyen bir alıcı grubu var. Bunu nasıl harekete geçireceğimiz üzerine yaptığımız analizler sonucunda gördük ki; devam eden taksit borcu olan, dövizde, vadede ve borsada parasına dokunmak istemeyen, kira ödeyen bu nedenle de ev taksitini ödeyemeyecek durumda olan potansiyel konut alıcıları olduğunu gördük. Tabii bir de yatırımcılar var… Tüm bunları analiz ettiğimizde ‘Halden Anlayan Ödeme Modeli’ ortaya çıktı. Yani bir anlamda konut alıcısı istedi, biz sadece o isteğe kulak verdik.”
Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı ortaklığında kurulan 1stanbul Projesi; Ispartakule bölgesinin en dikkat çekici projelerinden biri. Ispartakule’nin girişinde kurulan 1.188 konutluk 1stanbul’da şu ana kadar 400 konut satıldı. Proje, Ekim 2012’de tamamlanacak. İstanbul’un yeni konut bölgelerinden Ispartakule’de, TEM çıkışında yer alan ve içinde farklı konut tiplerini barındıran 15-17 katlı, 11 bloktan oluşan, yüzme havuzundan buz pistine kadar pek çok sosyal tesisi içinde barındıran 1stanbul’un yüzde 85’i yeşil alandan oluşuyor.
Emlakşikayeti / Haber

24 Eylül 2011 Cumartesi

Nefes Residence; Pusula İnşaat güvencesiyle!

Pusula İnşaat tarafından yükselen Nefes Residence 3 bloktan meydana geliyor ve 466 daire yer alıyor.
20 Eylül'de satışa sunulan Nefes Residence projesinde 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri yer alıyor.
Toplamda 6 bin 950 metrekarelik alan üzerinde yükselen Beylikdüzü Nefes Residence'de 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri yer alıyor.
Nefes Residence Beylikdüzü kapsamında tapuların teslimleri erken yapılacak. Banka kredisi kullanmadan faizsiz vadelendirme sahibi olabiliyorsunuz. Proje Beylikdüzü'nde yükseliyor.

Nefes Residence’ın sosyal yaşam alanlarında; olimpik havuz, reception, basket sahası, kapalı otopark, açık otoprak, tenis, halı saha, şelale, çardaklar, barbekü, Türk hamamı, sauna, fitness, buhar odası ve toplantı salonu bulunuyor.
Nefes Residence; E-5’e 250 metre, Tüyap fuar alanına 5 dakika, alışveriş merkezlerine 350 metre, metrobüse 250 metre, havaalanına 20 dakika ve üniversitelere ise 5 dakika uzaklıkta yükseliyor.

Tel: 0212 854 11 00
Emlakşikayeti / Haber

Asmalı Evler Bahçeşehir'de hayatınız renklenecek!

Dekar Yapı tarafından Bahçeşehir'de hayata geçirilen Asmalı Evler'in lansmanı Ekim ayının ilk haftası yapılacak.
İstanbul Bahçeşehir semtinde Dekar Yapı projesi olarak inşa edilen Asmalı Evler, İstanbul’da yeşilin bol olduğu bahçeli bir yaşam alanı yaratacak.

2013 yılının Eylül ayında tamamlanarak sahiplerine teslim edilmesi hedeflenen Asmalı Evler’in lansmanı Ekim ayının ilk haftası yapılacak. Böylece resmi satışa sunulmuş olacak.

170 adet bahçeli evden oluşacak olan Asmalı Evler’de konutların alanları 134 metrekare ile 180 metrekare arasında değişecek. Projede 9 farklı tipte daire seçeneği sunulacak.

48 bin 327 metrekare arazi alanı üzerinde hayat bulacak olan Asmalı Evler Bahçeşehir’in alıcılarına sunduğu sosyal imkanlar arasında; yüzme havuzu, kafe, fitness salonu, sosyal tesisler, kapalı ve açık otoparklar, rekreasyon alanları ile yürüyüş parkurları bulunuyor.
Tel: 0212 465 48 94
Emlakşikayeti / Haber

Şua İnşaat Elite City; yeni İstanbul, yeni hayat!

Şua İnşaat tarafından Küçükçekmece Halkalı'da hayata geçirilen Elite City 591 konuttan oluşmaktadır.
37 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen Elite City 4 bloktan meydana geliyor. Projedeki bloklar 4-8-22 ve 30 katlı olarak tasarlandı. Projedeki konutlar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı.

Elitecity kapsamında 2 farklı ödeme planı uygulanıyor. İlkine göre banka kredisiyle ya da peşin olarak yüzde 50 şimdi ödüyorsunuz, geri kalan yüzde 50'lik kısmın ödemesini de Aralık 2012'de yapıyorsunuz.

Ya da yüzde 30'luk oranda peşinat ödüyorsunuz ve geri kalan kısım 20 aya kadar vade farksız taksitlendiriliyor. Şua İnşaat; Vakıfbank, Denizbank, Yapıkredi, Akbank ve Bank Asya ile anlaşmalı konumda.
İç mimarisi Şema Mimarlık tarafından yapılan ve metrekareleri 61 ile 190 arasında değişen Elite City, minimalist, modern mimarisi, açık ve kapalı sosyal mekânlarıyla hayatı yeniden yorumlama iddiasında. Projenin önemli özelliği ise yeşil alana geniş yer verilmesi, tüm mekanların araç trafiğine kapalı olması.
78 bin metrekarelik konut alanına sahip Halkalı Elite City'nin sosyal yaşam alanları arasında; çocuk oyun alanları, güvenlik, kapalı otopark, spor salonları ile Türk Hamamı bulunuyor.

Tel: 0212 472 72 55
Emlakşikayetri / Haber

23 Eylül 2011 Cuma

Ankara Bahçe’n Eryaman’da düşleriniz gerçekleşiyor!

Köroğlu İnşaat ve MNT Ortak Girişimi ile Ankara’da hayata geçirilen Bahçe’n Eryaman’da konutların tamamı 148 metrekare 4+1 şeklinde tasarlandı.
Bu yılın Şubat ayında yapımına başlanan Bahçe’n Eryaman’ın 2012 yılının Kasım ayında tamamlanıp, sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Eryaman Bahçen'de peşin ödeme veya banka kredisi kullanılarak ödeme yapılabiliyor.

608 konutluk bir proje olarak inşaatına başlanan Bahçe’n Ankara, toplam 48 bin 358 metrekare arsa alanı üzerinde hayat buluyor.

Ankara Bahçen Evleri toplam inşaat alanı 140 bin metrekare, ticari alanı 2 bin 582 TL ve peyzaj alanı 35 bin metrekare olarak tasarlandı.

20 aylık bir süre içerisinde tamamlanması hedeflenen Bahçe’n Eryaman’ın sosyal alanları arasında; yüzme havuzu, fitness salonu, tenis court, basketball sahası, organik sebze ve meyve bahçesi ile açık otopark yer alıyor.
Tel: (0312) 281 43 43
Emlakşikayeti / Haber

VIA/PORT Houses & Suites; 50 milyon Avro'luk proje!

Bayraktar Grup tarafından hayata geçirilecek VIA/PORT Houses & Suites'te 617 daire bulunacak.
Bayraktar Grup'un Kurtköy'de içinde alışveriş merkezi VIA/PORT, beş yıldızlı uluslararası otel zinciri Crowne Plaza Istanbul Asia ve kongre merkezi VIA/PORT Convention Center'ı barındıran The World of VIA/PORT'a konut projesi de eklenecek.
VIA/PORT Houses & Suites projesinde 617 daire bulunacak. 2013 sonunda tamamlanması planlanan konut projesinin toplam yatırım bedeli 50 milyon Avro olacak. VIA Yatırım ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, VIA/PORT'un 3. yılını doldurmak üzere olduğunu ve bu süre içerisinde 50 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladığını bildirdi.
"ALTIN KADAR PRİM YAPACAK"
Bayraktar, Houses & Suites'in emlak sektörünün "altın kadar prim yaptıracak" projesi olacağını iddia ederek, "Projemizin yüzde 70'ini 1+1 suitler oluşturuyor ve şu anda bu 1+1'leri çeyrek altın gibi satıyoruz. Yatırımcılara altından daha karlı bir yatırım imkanı sunuyoruz. Projenin yüzde 20'sinin satışını da gerçekleştirdik" dedi. Kurtköy'ün ulaştığı değerin her geçen gün giderek yükseldiğine işaret eden Bayraktar, VIA/ PORT'un bu değere katkısının çok yüksek olduğunu ve Kurtköy'ün "İstanbul'un yeni Florya'sı olacağını" ileri sürdü. Houses & Suites'den daire alanların, projenin tanıtım süreci ile satış süresi tamamlanana dek (maksimum 1 yıl) ortalama yüzde 46 oranında kazanç elde edeceğini, bu oranın şerefiyesi yüksek dairelerde yüzde 70 oranına ulaşacağını kaydeden Bayraktar, "Dönemsel olarak fiyatlarımız belirlenmiş durumda, artış oranlarımız belli. Proje süresince tüm satışlar satış ofisimizin belirlediği fiyatlar üzerinden yapılabilecek. Dolayısıyla tüm fiyat politikasını kontrolümüz altında tutmuş olacağız" şeklinde konuştu.
Emlakşikayeti / Haber

Pegasus Residence; Beylikdüzü'ne yaşam katıyor!

Bermen, Bengisu ve Nurtop ortak girişimiyle Beylikdüzü'nde 3 bin 500 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Pegasus Residence, toplam 60 konuttan oluşuyor.
Pegasus Residence'de alanları 155 metrekare olan konutların tümü 3+1 şeklinde konumlandırılıyor.

Beylikdüzü ve çevresinin ilk kazık temelli projesi olma özelliğini taşıyan Pegasus Residence, 9 şiddetinde depreme dayanıklılık göstebilecek şeklinde inşa ediliyor. Prekast elemanları ve cephe giydirmesiyle çevresinde bulunan projede açık otopark, 1 dönümlük yeşil alan ve çocuk oyun alanları bulunuyor.
Mayıs ayında yaşamın başladığı Pegasus Residence'ta konutların tapu teslimi hemen yapılıyor.
Pegasus Rezidans'ta Anadolu Bankası, Tekstil Bank ve Kuveyt Türk'ten konut kredisi kullanılabiliyor.
Tel: 0212 853 12 11
Emlakşikayeti / Haber

22 Eylül 2011 Perşembe

Rapsodi Evleri; doğaya taşınmaya ne dersiniz?

Aktürk Yapı tarafından hayata geçirilen Rapsodi Evleri; 4 katlı 25 blokta toplam 555 konuttan oluşuyor.
90 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Rapsodi Evleri’nde 65 metrekare ile 88 metrekare arasında değişen alanlara sahip 1+1 daireler bulunuyor.
2006 yılında Çekmeköy’de yapımına başlanan Rapsodi Konutları, 2009 yılının Aralık ayında tamamlandı.
Rapsodi Evleri Çekmeköy'de yer alan konutların teslimleri hemen gerçekleştiriliyor. Projeden daire sahibi olmak isteyen alıcılar yüzde 25 peşinat veriyor. Kalan yüzde 75’lik tutar için 120 aya yüzde 0,96 faiz oranı ile kullanabiliyorlar. Ayrıca peşin alımlarda yüzde 15’lik bir indirimde uygulanıyor.

Çekmeköy'de inşa edilen Rapsodi Evleri’nin sosyal donatıları arasında; kapalı yüzme havuzu, fitness center, aerobik salonu, sauna, soyunma odaları, cafe, aktivite odaları ile site yönetim bölümü yer alıyor.

Ayrıca Çekmeköy Rapsodi Evleri 'nde 3 açık yüzme havuzu, 2 tenis kortu, 1 basketbol ve voleybol sahası, 3 yapay gölet, yürüyüş parkurları, köprü, doğal taş kaldırım döşemeli, 24 saat boyunca izlenebilen kamera sistemi ile otopark bulunuyor.

141 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Rapsodi Evleri’nde 1+1’den, 4+1’e kadar 62 farklı tipte konut seçeneği sunuluyor. Proje Yeğin Mimarlık'tan Nüvit Yeğin tarafından dizayn edildi.
Tel: 0216 640 07 12
Emlakşikayeti / Haber

Elite Grand Palas; Kurtköy'de farklı bir hayat!

Delmar Yapı tarafından Kurtköy'de inşa edilen Elite Grand Palas projesinin Nisan 2014'de tamamlanması planlanıyor.
Delmar Yapı tarafından 10.680 metrekarelik arsada işa edilen projedeki toplam inşaat alam 55 bin metrekare. 30 bin metrekare satılabilir alan bulunan Elit Grand Palas'ta 532 adet konut bulunuyor.

Projede büyüklükleri 45-92 metrekare arasında değişen stüdyo daireler, 65-109 metrekare arasında değişen 1+1 daireler ve 109-125 metrekare arasında değişen 2+1 daireler bulunuyor.

Kurtköy Elit Grand Palas'ta Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin etküeri hakim. Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen klasik Türk mimarisinin eserlerinden ilham alınarak tasarlanan Elit Grand Palas, 4.500 metrekarelik iç bahçesi ve 208 metrelik görkemli cephesi üe her açıdan ayrıcalıklı bir yaşam projesi olarak öne çıkıyor. Stüdyo, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri hem ev hem de ofis olarak kullanılabiliyor.
Ayrıca Elit Grand Palas LEED kriterleri göz önüne alınarak, çevreye ve doğaya saygılı bir proje olarak inşa ediliyor.
Kurtköy'de, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 5 dakika mesafede inşa edüen Elit Gfand Palas'ta açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonu, buz pateni, bovvling, büardo, mini golfy tırmanma duvan, Türk hamamı, spa, sağhk-merkezi, lounge, kat bahçeleri, kafe / bar ve restoran da bulunuyor.
Ekim ayında Kurtköy'de inşaatına başlanacak olan Elit Grand Palas'ın satışları da Ekim ayında başlayacak. Son kampanya koşullarına göre, daire fiyatının yüzde 40'ı peşin olarak ödendikten sonra, kalan bakiye 15 ayda vade farksız olarak; ya da 30 ayda yüzde 0.70 vade oranıyla taksitlendiriliyor. Projenin Nisan 2014'te bitirilmesi planlanıyor.
Tel: 0216 482 70 70
Emlakşikayeti / Haber

Pendik Happy Life; mutluluk sizinde hakkınız!

Happy Life, Çekcan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Pendik'te hayata geçiriliyor.
Happy Life Pendik 120 ve 220 metrekare olmak üzere toplam 48 konuttan meydana geliyor.
3 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan projenin inşasına 25 Mayıs 2011'de başlandı. 8 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projede toplam 48 konut yer alıyor.
Happy Life Evleri kapsamında özel bir ödeme seçeneği yer almıyor. TEB ile anlaşmalı firma 120 aya kadar vadelendirme yapıyor.
3 bloktan meydana gelen Happy Life Pendik kapsamında yer alan tüm daireler 3+1 ya da 5+2 dublekslerden oluşuyor. Projede her katta birbirinden bağımsız çift daire yer alıyor.

Ankastre dahil anahtar teslimi verilişi, açık yüzme havuzu, fitness, sauna, solaryum kapalı otopark, çocuk oyun alanları, bahçede barbekü, onlarca meyve ağacından oluşan sosyal tesisleri ile bölgenin rakipsiz A plus projesi olarak konumlandırılıyor.
Pendik Happy Life, Sabiha Gökçen Havaalanına 7 kilometre, Pendik Marina’ya  2 kilometre ve Formula 1 pistine ise yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alan projenin E-5 karayoluna 400 metre, Pendik tren istasyonuna 1100 metre ve sahil yoluna 1650 metrelik bir uzaklığı bulunuyor.

Tel: 0216 506 28 66
Emlakşikayeti / Haber

21 Eylül 2011 Çarşamba

Nar Kule; Tepe İnşaat'tan şehre hediye!

Adalar, orman ve deniz manzarasına hakim olan Maltepe Nar Kule, 11 bin 571 metrekare arazi alanı üzerinde hayat buluyor. 

Tepe İnşaat projesi olarak İstanbul’un Maltepe semtinde hayata geçirilen Nar Kule için 15 Ekim 2011 tarihine kadar geçerli olacak bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya göre;

Konut bedelinin yüzde 5’lik kısmı peşinat olarak hemen ödeniyor. Kalan tutar için ise 12 aya kadar vade farksız taksit imkanı sunuluyor. Veya 60 aya kadar yüzde 0,75 faiz oranı ile vadelendirme yapılıyor.
Yaklaşım 3 ay önce tamamlanan Nar Kule Konutları’nda konut teslimleri hemen gerçekleştiriliyor. Tepe İnşaat Narkule 27 kat yüksekliğine sahip blokta toplam 108 konuttan oluşuyor.

Adalar, orman ve deniz manzarasına hakim olan Maltepe Nar Kule, 11 bin 571 metrekare arazi alanı üzerinde hayat buluyor. Projenin inşaatına 2009 yılında başlandı.

Mimar Nevzat Sayın tarafından tasarlanan Narkule Maltepe’yi 140 metrekarelik 2 oda 1 salon ve 161 metrekarelik 3 oda 1 salon konut tipleri oluşturuyor. Projenin inşaat alanı ise 17 bin 500 metrekare.

Açık yüzme havuzu, fitness, çocuk oyun alanı ve saunanın yer aldığı Nar Kule Konutları, Boğaziçi Köprüsü’ne 18 kilometre, Bağdat Caddesi’ne 7 kilometre, E5’e uzaklığı 4 kilometre mesafede hayat buluyor. 

Tel: 444 4 627

Emlakşikayeti / Haber

Meşeli Park Gold Residence; Göztepe'nin kalbinde!

Tek blokta 44 konuttan meydana gelen Meşeli Park Gold Evleri'nde yer alan konutların teslimatları bu yılın Kasım ayında yapılacak.
Meşelipark Gold Residence projesi; Ağaoğlu Omak İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.
Göztepe Merdivenköy'de yükselen Meşelipark Gold, 14 katlı tek bloktan meydana geliyor.

2 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yükselen projenin inşaat alanı da 8 bin 887 metrekare olarak belirlendi.
Projedeki tüm konutlar 3+1 şeklinde tasarlandı. Ödemelerde de banka kredisi ile ödemenin yanı sıra müşterinin isteğine göre vadelendirme de yapılıyor.

2010 yılının Temmuz ayında temeli atılan Meşelipark Gold Evleri'nin tasarımında Mimar Şinasi Özen'in imzası bulunuyor.

Meşelipark'ın ortak alanlarında sosyal tesis, havuz, basketbol, voleybol sahası, sauna, buhar odası, duş, fitness salonu, kapalı otopark, yürüme parkuru, çocuk parkı, 24 saat güvenlik, lobi hizmeti, toplantı ve hobi odası, kat bahçeleri, kamelya ve meyve ağaçları bulunuyor.
Ayrıca Meşelipark Gold Evleri E-5 Göztepe Köprüsü ve metro istasyonuna yürüyerek 1 dakika mesafede bulunuyor.
Tel: 0216 369 06 19
Emlakşikayeti / Haber

20 Eylül 2011 Salı

Sultanbeyli Liva İstanbul, 22 Eylül'de tanıtılacak!

22 Eylül 2011, Perşembe günü görücüye çıkacak Liva İstanbul, Sultanbeyli'de konumlandırıldı.
37 yıldır bir çok konsepte imza atmış olan Sinpaş Yapı, şimdi de Sultanbeyli’de yepyeni bir yaşamın kapılarını aralıyor. İstanbul’da doğanın tüm renklerini bir arada sunan Liva İstanbul projesinin içinde adalar yer alacak.

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda farklı bir yaşam tarzı sunmayı amaçlayan Liva İstanbul projesinin tanıtım basın toplantısı 22 Eylül 2011, Perşembe günü saat 10.30’da Liva İstanbul tanıtım ofisinde gerçekleştirilecek.

Basın toplantısına Sinpaş Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Çelik ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu da katılacak.

Ön satışa başlanılan projede toplam 700 konut yer alıyor. Metrekare birim fiyatlarının 2 bin TL’den başladığı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri yer alıyor.

2 etaptan oluşacak projede zemin+8 kat bulunacak. Su konseptiyle hayata geçirilen projede bir gölet ve içerisinde adalar yer alacak.

Sultanbeyli Liva İstanbul kapsamında 17 bin metrekarelik bir yeşil alan bulunacak. Satış ofisi de açılan projenin 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Proje; daha çok ailelere yönelik olarak geliştirilecek.

Tel: 444 19 74
Emlakşikayeti / Haber

Simplicity Sancaktepe'de ev alana, araba hediye!

Garage Group, Sancaktepe'deki Simplicity projesindeki son daireler için kuruluşunun 20'nci yılına özel olarak yeni bir kampanya başlattı.
Şirket ilk 20 kişiye hem Citroen C3 2012 model otomobil hediye ediyor hem de evleri mobilyasından beyaz eşyasına, halısından perdesine tam tefrişatlı olarak teslim ediyor.
Ümraniye bağlı Sârıgazi, Yenidoğan ve Kartal'ın Şamandıra beldelelerinin birleşimiyle ortaya çıkan Sancaktepe'de 13 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulu Simplicity Evleri, 7 bloktan oluşuyor.

24 saat özel güvenlik, otopark, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu ve.özel peyzaj uygulamalarıyla tasarlanmış dinlenme alanlarının yer aldığı projede sauna, buhar odaları, SPA ve fitness merkezi gibi donatılar da yer alıyor.

Köprü ve çevreyollarına direkt bağlantıları bulunan ve yeni metro hattına yaklaşık 400 m yürüme mesafesinde olan Simplicity Sancaktepe, Sabiha Gökçen Havalimanı ise 15 dakika uzaklıkta.

Projede inşaatın tamamlanarak yaşamın başlamasının kampanyadan yararlanacak kişiler için önemli bir avantaj yarattığını söyleyen Garage Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, "252 daire ve 11 dükkandan oluşan Simplicity Konutları'nda 35 dairenin satışı sürüyor. Hem stoklan bitirmek hem de kuruluş yılımıza özel olarak konut alıcılarına bir fırsat sunmak istedik. Birkaç gün içinde projenin satışının tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İki projede toplam 650 konutun olacağını söyleyen Suat Öztorun, 261 rezidanstan oluşan ilk projede 216 dairenin 1+1 dairelerden oluşacağını, metrekare fiyatlarının ise 5-6 bin liradan başlayacağını ifade etti.

MERTER KULE 1 AYDA BAŞLIYOR

Garage Tovver adıyla E-5 üzerinde Merter İş Merkezi ile Adidas mağazasının arasında yol kenarında 130 metre ile ilçenin en yüksek rezidans kulesini inşa etme planıyla Eylül'de kazma vurmaya hazırlanan şirket, Yeşil Kundura binasının yanındaki 15 bin metrekarelik alanda, 177 metre yüksekliğindeki ikinci kulenin de hazırlığını yapıyor.

Projenin bölge için önemi ise, hem normal dairelerin yanı sıra bölgedeti nitelikli ofis ihtiyacına da cevap verecek şekilde tasarlanması.

Tel: 216 681 50 50
Emlakşikayeti / Haber

19 Eylül 2011 Pazartesi

Beylife Residence; Beylikdüzü'nde çılgın proje!

Osmanlı İnşaat’ın çılgın projesi olan Beylife Residence 1'de teslimler bir yıl sonra gerçekleşecek.
Beylikdüzü bölgesinin çılgın projesi olarak lanse edilen Beylife Residence projesinde kampanyalı konut satışları sürüyor.

Beylikdüzü’nde Metrobüs’e 700 metre mesafede yükselen Beylife Residence projesinin temeli 2009 yılının Eylül atıldı.
3 blokta 460 daireden meydana gelen Beylife Rezidans projesinde  ev almak isteyenlere karşılıklı görüşmeler sonunda vadelendirme yapılıyor.

Beylife Residence'ta 5. kata kadar ve 5+ üstü katlar balkonlu ve balkonsuz peşin vadeli olarak farklılık gösteriyor.

Beylikdüzü Beylife Residence içerisinde; eras kafe bar, vitamin bar, mini golf sahası, sauna, Türk hamamı, 50 kişilik cep sineması, teras havuz, kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı açık spor kompleksleri, botanik bahçe yer alıyor.
Tel: 0212 854 37 00
Emlakşikayeti / Haber

Color Flats; Ümraniye'de renkli bir proje!

Satış ve pazarlaması Re/Max tarafından yapılan Color Flats, Diktaş Yapı tarafından Ümraniye'de hayata geçiriliyor.
6 farklı tipte 54 konuttan meydana gelen Color Flats'ta yer alan konutlardan A bloktaki konutların satışlarına başlandı.
B blokta 4 adet konut kaldı. Bunlardan 1 tanesi 3+1 ve 1 tanesi 5+1 dubleks geri kalanı ise 2+1. Proje kapsamında ödemeler karşılıklı belirleniyor.

Color Flats projesi sosyal ve ortak alanları ile dikkat çekiyor! Bunlardan bazıları resepsiyon, 7/24 kameralı site güvenliği, kapalı otoparktan her daireye ulaşım imkanı, süs havuzları, basketbol sahası, yürüyüş yolları, fitness salonu, bilardo, masa tenisi, plates, yoga alanları, mangallı kamelyalar, çocuk parkı, kapalı hobi ve oyun odası, bisiklet park sistemi, su deposu, geri dönüşümlü çöp kutuları, toplantı odası ve parti evi bulunuyor.
Color Flats Ümraniye toplam 1.600 metrekare alan üzerinde hayat buluyor.

Diktaş Yapı Color Flats projesi Ümraniye İkbal Caddesi’nde, yeni yapılacak metro durağının bitişiğinde, Ataşehir Finans Merkezi’ne komşu konumda hayata geçiriliyor.
Ümraniye Color Flats projesinin A bloğu 2012 yılının Haziran ayında, B bloğu ise 2011 yılının sonunda tamamlanacak.

Tel: 0216 365 72 72
Emlakşikayeti / Haber

17 Eylül 2011 Cumartesi

Mall of İstanbul; gezmek için bir gün yetmeyecek!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hayata geçirdiği Mall of İstanbul; Rezidans, AVM, otel ve ofis konseptleri ile 4 bloktan oluşuyor.
1.200 rezidans dairenin yer aldığı Mall Of İstanbul'da konutlar 2013 yılında teslim edilecek.
Başakşehir'de yükselen Mall of İstanbul; 323 milyon dolarlık yatırım bedeliyle inşa ediliyor.

1.200 rezidans dairenin yer aldığı İkitelli Mall Of İstanbul'un temeli 2011 yılının Nisan ayında atıldı.

Mall Of İstanbul'daki rezidanslarda yüzde 25 peşin ödeme, kalan yüzde 75 için ise 60 aya kadar vade seçenekleri sunuluyor.

Projedeki ofislerde ise yüzde 50 peşinat, kalan yüzde 50'lik kısım için 60 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Ayrıca, peşinatın da taksitlendirilebildiği kampanyada ofislerdeki peşinatının yüzde 10'luk ödemesinden sonra kalan yüzde 40'ı altışar aylık eşit dilimlerle vade farksız ödenebiliyor.

Mall of İstanbul ayrıca Haziran ayı içerisinde dünyanın önde gelen perakende ve eğlence sektörü dergisi Retail&Leisure tarafından düzenlenen The Global RLI Awards 2011’de Geleceğin Projeleri Üstün Başarı ödülünü (Highly Commended Project) aldı.  Projenin 270 dönümlük kısmı otopark alanı olarak kullanılıyor. Torunlar GYO Mall Of İstanbul, Mahmutbey’de, D-100, TEM ve Basın Ekspres yollarının kesişim noktasında yer alıyor.

Tel: 444 2 664
Emlakşikayeti / Haber