27 Ağustos 2011 Cumartesi

1stanbul Projesi'nin lansmanı Eylül'de yapılacak!

 “1stanbul Projesi”, İstanbul’un yeni konut alanı Ispartakule’nin en cazip konut alternatiflerini sunmaya hazırlanıyor.Proje ıspartakule bölgesinde tem çıkışının yanı başında bulunuyor.25 farklı daire tipinin bulunduğu bir istanbul konut projesinin 2.etabında alışverişmerkezi ve yaklaşık 800 konutluk ikinci bir yaşam alanı inşaa edilecek.Proje Doğu-Precast ve Üstünler konsorsiyumu ile gerçekleşiyor.

 “1stanbul”, Ispartakule bölgesinde, TEM çıkışında, farklı daire tiplerini bir araya getiren bir konut/yaşam projesi.

90.000 m2 arsa alanı üzerine kurulu 206.000 m2 inşaat alanına sahip. 1300 m2 sosyal alan bulunuyor ve %85’i yeşil alandan oluşuyor. Ayrıca 2. Etap olarak yapılacak olan AVM ve residence proje çalışması da devam ediyor.

NEDEN BİR İSTANBUL

Farklı ihtiyaçlar gözetilerek, daire çeşitliliği tasarlanan projenin mimari ilham kaynağı İstanbul’un çok renkli ve suyla iç içe olan yapısı. Projenin adı bu nedenle “1stanbul”.

BİR İSTANBUL PROJE ÖZELLİKLERİ

“1stanbul Projesi”nde yer alan konutların çoğu Küçükçekmece Gölü manzaralı.

15-17 kat arasında 11 adet bloktan oluşan “1stanbul”un yaşam alanında süs ve yüzme havuzlarının yanı sıra sosyal paylaşım alanları bulunuyor.

1stanbul”da 58m2’den 219m2’ye kadar değişen 25 tipte 1+1,  2+1, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 daire alternatifleri var.

“1stanbul”da, 482 adet 1+1, 228 adet 2+1, 390 adet 3+1, 32 adet 3+1 dubleks ve 56 adet 4+1 daire bulunuyor.

Bir istanbulkonutları Ekim 2012’de teslim edilecek.

Proje öncelikle beyaz yakalılar ile orta ve üst gelir sahiplerine hitap ediyor. Aynı zamanda bölgenin gözde yerleşim birimlerinden biri olmaya aday olan proje iyi bir yatırım aracı niteliği de taşıyor.

“1stanbul” konutları renkli ve konvansiyonel inşaat yapısına sahip. Bu da özellikle ses izolasyonunda büyük fark yaratıyor.

“1stanbul Projesi”nde renkler kadar su da önemli bir mimari unsur olarak kullanılıyor. Yaşam alanını baştan aşağıya dolaşan su kanalları ve şelale yapısı “bir stanbul”un, Bahçeşehir-Esenyurt-Beylikdüzü hattı üstünde tek, İstanbul’da ise ender projelerden biri olmasını sağlıyor.

Su kanalları üzerindeki bahçe terasları günlük yaşamın estetik ve huzurla buluşmasına katkıda bulunuyor.

Dairelere direk geçiş yapılabilen kapalı otopark, kullanılmayan eşyaların saklanabileceği kişiye özel depo, blok girişlerinde lobi ve bekleme alanı ve en panoramik katlarda kat bahçeleri bulunuyor.

Squash, pilates-fitness center, masaj salonu, buhar odası, hamam-sauna, şok havuzu, jakuzi, soyunma dolapları, duş, dinlenme alanları bulunuyor.

Havuz, fitness salonu, hamam, sauna gibi artık pek çok projede yer alan tesislerin yanı sıra, “1stanbul” da buz pisti de yer alıyor.

Proje sahipleri Doğu İnşaat, Precast Beton ve Üstünler firmalarının oluşturduğu DPU konsorsiyumu. Ortaklık bu üç şirket arasında, % 50 Doğu İnşaat, % 49 Precast Beton ve  % 1 Üstünler olarak dağılmaktadır.

DOĞU-PRECAST-ÜSTÜNLER KONSORSİYUMU

Doğu İnşaat, grup şirketi Yeni Doğuş ile birlikte 30 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Bugüne dek 4 milyon m2’nin üzerinde inşaat imalatı yaptı. Bunların içinde sanayi siteleri, sosyal konutlar, depolar, sanayi yapıları, antrepolar, lojistik depolar ve nitelikli konutlar gibi farklı yapılar bulunuyor. “1stanbul”un yanı sıra Ispartakule’de devam eden Unikonut projesi de Doğu İnşaat’ın ortak olduğu projelerden biri.

Precast Beton, Biat Holding bünyesinde 1997 yılında kuruldu. Endüstri yapıları, katlı otoparklar, spor salonları, depo ve antrepolar, okullar, pazar yerleri, öngerilmeli köprü kirişleri, tekstürlü ve washbeton yüzeyli duvar panelleri gibi prefabrike betonarme yapı elemanlarının üretimi, nakliyesi ve montajı alanında faaliyet göstermekte. Precast Beton, projelendirilmiş yapılardan, kendi uzman kadrosunun projelendirdiği her türlü uygulamalara kadar, anahtar teslim projeler üretmektedir. Dünyadaki prefabrike yapı elemanları teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip eden, üniversitelerimizle sürekli ilişki içinde olan Precast Beton, özellikli yapılarda kendi geliştirdiği yöntem ve uygulamalarla da kullanıcıların her türlü problemine kalitesinden ödün vermeden çözüm üretme özelliği ile gelecek yüzyılın yapılarını kurmaktadır.

Üstünler Yapı, inşaat sektöründe deneyimli, uzman ve yenilikçi ekibiyle sektöre güçlü bir giriş yaptı. “1stanbul Projesi” ile kaliteli yaşam için modern yaşam alanları üretme misyonunun ilk örneğini hayata geçirmiştir. Üstünler, inşaat sektöründe daima adından söz ettirecek nitelikli projeler ve mutlu müşteriler yaratmayı hedeflemektedir.

Ayrıca Bir İstanbul Ispartakule'deki tüm pazarlama ve satış danışmanlığı ağını Avrupa Proje Yönetimi (APY) yürütüyor.Daha önce birçok lüks konut projesine danışmanlık hizmeti veren firmanın yönetim

“1stanbul Projesi”, 6 kişilik bir İcra Kurulu tarafından yönetilmektedir:

İcra Kurulu Başkanı: İhsan Eren

İcra Kurulu Üyesi: Adnan Akyüz

İcra Kurulu Üyesi: Halil Ege

İcra Kurulu Üyesi: Mehmet Okuyucu

İcra Kurulu Üyesi: Ediz Giray

İcra Kurulu Üyesi: Uğur Gürses

1 istanbul Satış Ofisi Tel: 0212 405 09 40 - 47

Bir İstanbul Projesi Ön Talep Formu İçin Tıklayınız!

Emlakşikayeti / Haber

25 Ağustos 2011 Perşembe

Vazgeçtiğimiz evden alınan emlak komisyonunu geri ödemiyorlar!

İstanbul Kartal'daki Kirişçioğlu Emlak'tan Pazar günü kiraladığımız eve ertesi gün taşıdık ve ev sahibinin haberi olmadan emlakçı anahtar teslimi yaptı 4 gün sonrasın da ev sahibi ile anlaşmazlık sonucu evi boşalttık ve oturmadığımız evin komisyonunu emlakçıya görüşmeye gittiğimiz gün 650 TL ödeme yaptık. Şimdi bunu geri istiyoruz ve alamıyoruz. Normalinde emlakçılar yıllık kiranın %12 sini alıyorlar bizden ise 4 günlük bir mevzu için 650 TL aldılar. Bu parayı ne şekilde alabiliriz. Biz 4 gün içinde 2 ev taşıdık ve eşyalarımız hepsi zarar gördü.

Fiyapı İnşaat tapumu vermiyor!

Fiyapı Tuzla Projesi'nde bütün yükümlülüğümüzü yerine getirdiğimiz dairemizin tapusunu 3 aydır her türlü girişimde bulunmamıza rağmen alamıyoruz.

Sinpaş Aquacity 2010 projesinde 8 aylık gecikme var!

Sinpaş Aquacity 2010'dan, 2009 senesinde ev aldık. Evi 2011 Mayıs ayında teslim edeceklerdi fakat bir mektupla evin teslimini Ocak 2012'de yani 8 ay sonra yapacaklarını bildirdiler. Bu süre boyunca hiç hesapta yokken 8 ay ekstra kira ödeyeceğiz. Bu mağduriyetimizle ilgili talebimizi ilettik yalnız olumlu bir cevap alamadık. Başka bir arkadaşımız da Bosphorus projesinden ev aldı ama o da zamanında teslim alamadı. Özellikle bu zamanda birçok firma projelerini zamanında bile önce teslim ederken Sinpaş birçok projesinde zamanında teslim yapmıyor. Bunu da maalesef geç öğrendik!*